Domov | Zgodilo se je | STAREJŠE DEKLICE SO ...

STAREJŠE DEKLICE SO OSVOJILE TRETJE MESTO V KATEGORIJI LETNIK 96 NA 9. MEDITERAN CUPU


V juniju 2012 se je na Reki odvijal že 9. Mediteran cup, mednarodni turnir v rokometu za dekleta in fante. Že tretje leto zapored smo se udeležile tega zanimivega tekmovanja, saj smo si že v lanskem letu obljubile, da bomo tudi v letošnjem letu zastopale barve našega društva, se postavile pred nove izzive in si pridobivale nove izkušnje.
Naše bivanje v Reki se tudi letos ni spremenilo. Kot vsako leto doslej, smo tudi tokrat bivale v Dijaškem domu Reka. Poleg nas so stanovali v dijaškem domu naši stari znanci, rokometaši iz RK Trimo Trebnje, poleg njih pa še rokometaši iz RK SVIŠ Ivančna Gorica ter RK Krško ter norveški igralci iz HK Gjovik. Organizacija je bila na vrhunski ravni, saj so se organizatorji zelo potrudili, da je potekalo vse tako, kot je bilo treba. Z avtobusom smo se vozili na tekme, ki so se igrale v dvorani v Opatiji. Blizu je bila tudi na novo urejena plaža, kjer smo preživele prijetne urice ob kopanju in sončenju. Voda je bila ravno prav topla, vsi dnevi v času našega bivanja na Reki so bili sončni in zelo vroči, zato so urice na plaži hitro minevale. Tekmovale smo v kategoriji letnik 96, kljub temu da so našo ekipo sestavljala dekleta rojena v letu 1997. V naši skupini so nastopale rokometašice iz ŽRK Liburnija Opatija, ŽRK Zamet Rijeka I in II, ŽRK Ilirska Bistrica, ŽRK Liburnija Matulji ter ŽRD Litija. V predtekmovanju smo odigrale pet tekem, tri tekme smo zmagale in dve izgubile z naslednjimi rezultati: ŽRD Litija : ŽRK Ilirska Bistrica 22 : 7, ŽRD Litija : ŽRK Zamet Rijeka I 13 : 18, ŽRD Litija : ŽRK Liburnija Matulji I 22 : 11, ŽRD Litija : ŽRK Zamet Rijeka I 17 : 19, ŽRD Litija : ŽRK Liburnija Opatija 23:12.
V polfinalu smo kot tretje uvrščene v predtekmovanju igrale z drugo uvrščeno ekipo Zamet I. Ekipa, sestavljena iz reprezentantk iz Hrvaške, je bila za nas sicer pretrd oreh, pa nič zato, saj nam je veliko pomenilo, da bomo zaigrale v finalnem delu tekmovanja, pa čeprav se bomo borile za tretje mesto.
Najbolj razburljiv dan nas je čakal v petek, ko so se v vseh kategorijah odvijali zaključni boji. V borbi za tretje mesto smo se srečale z ekipo iz Matulj. Tekma je potekala korektno. Že takoj na začetku so Litijanke prikazale všečno igro in povedle za nekaj zadetkov. Drugi polčas pa je potekal v popolni prevladi litijskih rokometašic. Rezultat na semaforju na koncu tekme je izpisal rezultat 17 : 8 v korist ŽRD Litija.Za finale smo bile na koncu prekratke, vendar kljub vsemu zadovoljne z doseženim tretjim mestom, saj smo igrale proti leto dni starejšimi rokometašicam. Domov smo se odpeljale z velikim pokalom in z bronastimi medaljami okoli vratu, s spoznanjem, da smo preživele res lep teden na rokometnih igriščih, predvsem pa z ugotovitvijo, da so pred nami še lepa rokometna leta. Še posebej hvala pa tudi mamicam: Ivanki, Darji in Veri, ki so poskrbele za pravo navijaško vzdušje in za podporo in skrb, ki smo ju bili deležni vsi litijski udeleženci 9. Mediteran cupa ter Zavarovalnici Triglav za njihovo sponzorsko pomoč.