Domov | Zgodilo se je | OBISK ROKOMETNEGA ...

OBISK ROKOMETNEGA STROKOVNJAKA TONETA GORŠIČA V ŽRD LITIJA


V sredo, 3.2.2010 je bil za vse trenerje in igralke ŽRD Litija prav poseben dan, saj nas je obiskal priznani rokometni strokovnjak iz Celja, Tone Goršič.
Trenerje iz ŽRD Litja je v teoretičnem delu seznanil s prikazom pravilne izvedbe elementov, napak in metod njihovega odpravljanja, z novostmi na področju rokometne tehnike in z ostalimi pomembnimi elementi rokometne igre.
Sledil je prikaz najrazličnejših rokometnih vaj in elementov na igrišču. Pri tem so mu pomagale mlajše deklice A, ki so bile navdušene, da jih bo na enem izmed treningov prevzel Tone Goršič. Z zanimanjem so sledile napotkom rokometnega strokovnjaka. Marsikatera izmed njih se je še prav posebej potrudila, da bi bila izvedba čim bolj pravilna in natančna. Že sama osebnost rokometnega strokovnjaka, drugačen pristop in strokovnost, so pustile pri dekletih močan pečat. Dekleta so obljubila, da bodo še vnaprej pridno obiskovala treninge in se trudila, da bi se čim več naučila.
Na koncu smo evalvirali učno uro, naredili povzetke in ugotovitve ter si obljubili, da se še srečamo. Nastala je tudi skupinska fotografija ter fotografija na kateri sta Tone Goršič in igralec RD Šmartno 99 Herz Factor banka, Borut Mandelj, nekdanji kadetski reprezentant, ki je treniral pod taktirko Toneta Goršiča. Tone in Borut sta se srečala po dvajsetih letih.TAMARA ANTEŠEVIČ JE INTERVJUIRALA TONETA GORŠIČA:


V uvodu je Tone Goršič povedal, da je imel prvi rokometni stik z našim mestom, ko je na rokometnem taboru v Izoli treniral mladega reprezentanta, Boruta Mačka.
1. Kdo vas je navdušil za rokomet?
Idejo, da bi se ukvarjal z rokometom sem dobil pri profesorju športne vzgoje na takratni osnovni šoli, ki sem jo obiskoval.
2. Zakaj ravno rokomet in ne kateri drugi šport?
Na začetku sem treniral vaterpolo in bil prvi slovenski mladinski reprezentant v vaterpolu v Jugoslaviji. Toda kasneje sem ugotovil, da odlično obvladam žogo, vendar pa plavanje ni moje področje. Tako sem opustil vaterpolo in začel z rokometom.
3. Pri katerih letih ste začeli igrali rokomet, za kateri klub in koliko časa? Na kateri poziciji ste igrali?
Rokomet sem pričel igrati v Celju pri trinajstih letih, na poziciji desnega zunanjega. Vztrajal sem kar devet let, torej vse tja do svojega dvaindvajsetega leta.
4. Kdo je bil vaš trener?
Trenerji so se ves čas menjavali, tako da sem treniral pod taktirkami različnih trenerjev.
5. Ali ste bili kdaj tudi trener rokometnih selekcij? Koga ste trenirali in koliko časa?
Tudi trener sem bil. V Celju sem treniral prvo ekipo trinajst let, mlajše ekipe pa ves čas.
6. Ali se današnji rokomet razlikuje od rokometa v vaših časih, ko ste bili mladi?
Seveda. Rokomet je veliko hitrejši in več je podajanja, vratarji so bolje pripravljeni in imajo boljšo tehniko in veliko več je treniranja.
7. S čim se ukvarjate v prostem času?
Smučam ali igram nogomet.
8. Za katero rokometno ekipo navijate?
Kakšno vprašanje? Seveda, za ŽRD Litija!