Domov | Aktualno | Uspeh ekip mlajših selekcij

Uspeh ekip mlajših selekcij

Tudi za ekipe vseh mlajših selekcij se je letošnja sezona predčasno zaključila. V tej sezoni smo imeli poleg ekipe mini rokometa še pet ekip, ki so tekmovale v državnem prvenstvu pod okriljem Rokometne zveze Slovenije.  


V tej sezoni je bilo tekmovanje v kategoriji mladink razdeljeno na 1. in 2. ligo. Naša ekipa deklet, letnik 2001 in mlajše, pod vodstvom trenerja Boštjana Kogovška, je bila na podlagi rezultatov preteklih let uvrščena v. 1. državno ligo za mladinke. V 1. ligi je tekmovalo 6 najboljših mladinskih ekip v državi. V prvem rednem delu so naša dekleta odigrala 10 tekem, sedemkrat zmagale in zabeležile 3 poraze. S 14 točkami so prvi del prvenstva končale na 1. mestu. V nadaljevanju prvenstva, v ligi za prvaka, so naše igralke odigrale le eno tekmo. Končnico prvenstva je nato odnesla »korona«.

Tudi pri kadetinjah je bilo tekmovanje letos prvič razdeljeno na 2 ligi. Naša ekipa, sestavljena iz igralk letnikov 2003, 2004 in 2005, je v prvem delu igrala v 2. državni kadetski ligi vzhod. Dekleta so odigrale 8 tekem, štirikrat zmagale, enkrat igrale neodločeno in trikrat izgubile. Z osvojenim 3. mestom v tej skupini so se uvrstile v nadaljevanje tekmovanje za razvrstitev od 1. - 6. mesta v 2. državni kadetski ligi. Pred predčasnim zaključkom tekmovanja so v nadaljevanju tekmovanja odigrale le 2 tekmi.

Ekipa starejših deklic A, letnik 2005 in 2006 je tekmovala v skupini center. V skupini petih ekip je v rednem delu odigrala 8 tekem, trikrat zmagala in petkrat izgubila. V nadaljevanju prvenstva so bile razvrščene v razigravanje od 7. do 12. mesta v državi. Do predčasnega zaključka prvenstva so odigrale le dve tekmi. Pod vodstvom trenerke Tanje Oder, so starejše deklice A trenirale skupaj z ekipo kadetinj.

Naše najmlajše igralke v državnem, prvenstvu so igralke ekipe mlajših deklic A in mlajših deklic B. To se dekleta letnik 2007 in 2008, ki so tekom cele sezone pridno trenirale pod vodstvom trenerja Grega Močnika. Mlajše deklice A so v svoji skupini v rednem delu prvenstva odigrale 10 tekem in brez poraza končale prvi del tekmovanja. V razigravanju od 1. do 6. mesta v državi so odigrale le eno tekmo. Tudi mlajše deklice B so prvi del tekmovanja s sedmimi zmagami in enim neodločenim izidom končale na prvem mestu v skupini. Kot vsem, je tudi njim, virus onemogočil nadaljevanja prvenstva. V razigravanju so odigrale le eno tekmo.

Mini rokometašice so v tej skrajšani sezoni nadgrajevale svoje znanje po okriljem trenerke Maje Burja, svoje znanje pa pokazali na turnirjih Zasavske lige.

Dekleta vseh ekip so kljub krajši sezoni napredovala in uživala v tem kar najrajši počnejo, igrajo ROKOMET. Nova realnost močno vpliva na naše delo. Vsi komaj čakamo, da se lahko vrnemo v dvorano in igramo ROKOMET.