Domov | Aktualno | Članska ekipa tudi v ...

Članska ekipa tudi v drugi sezoni v 1.A državni rokometni ligi

Letošnja rokometna sezona se je končala predčasno. Konec marca smo to soglasno določili vsi klub 1.A državne rokometne lige za ženske. Večini ekip je do konca prvega dela tekmovanja manjkala le ena tekma, zato je za končno razvrstitev obveljalo trenutno stanje na lestvici.  

Prvakinje se tako postale igralke RK Krim Mercatorja, naša dekleta pa so prvenstvo končala na 9. mestu in si tako zagotovile igranje v 1.A državni rokometni ligi za ženske tudi v naslednji sezoni.

Pod vodstvom trenerja Boštjana Kogovška, pomočnika trenerja Romana Verbajsa in kondicijskega trenerja Martina Gradiška je tekom sezone pridno treniralo devetnajst igralk, ki so v večini letos prvič igrale v najmočnejši ligi v državi. Prepotrebne izkušnje, ki so jih letos pridobile, bodo vsekakor lahko unovčile že v naslednji sezoni, v 1.A državni rokometni ligi.

Trener Boštjan Kogovšek: »Za nami je predčasno končana sezona, ki je za naše društvo zgodovinska saj smo prvič nastopali v družbi najboljših v Sloveniji. Punce so uspele izboriti cilj, ki smo si ga zadali pred sezono- obstanek v eliti. Pred začetkom sem osebno pričakoval boljši rezultatski izplen vendar moramo biti z končnim devetim mestom kar zadovoljni. Med sezono smo imeli precej težav s poškodbami in kadrovskimi zadevami ter praktično nismo odigrali tekme v popolni zasedbi.«