Domov | Aktualno | Dve ekipi na novoletnem ...

Dve ekipi na novoletnem turnirju v Beogradu

Naše mlajše rokometašice so se med božično novoletnimi polčitnicami udeležile mednarodnega novoletnega rokometnega turnirja v Beogradu. Društvo sta zastopali 2 ekipi, starejše deklice (letnik 2005 in 2006) in mlajše deklice ( letnik 2007 in mlajše).

Starejše deklice so nastopile v kategoriji letnika 2005, v kateri je bilo prijavljenih 17 ekip. Vodila sta jih trenerka Tanja Oder in pomočnik Rok Teržan. Odigrale so 5 tekem proti ekipam: Udarnik (HR), Umčari (SRB), Budučnost (ČG), ŽRK Z´Dežele (SLO) in Lokomotivo Zagreb (HR). Priigrale so si 3 zmage in 2 poraza, ter turnir zaključile na končnem 7. mestu.

Mlajše deklice so nastopile v kategoriji letnika 2007, v kateri je bilo prijavljenih 14 ekip. Vodila sta jih trener Grega Močnik in pomočnik Tone Burja. Ekipa je odigrala 5 tekem proti ekipam: Lavovi (SRB), Sloven (SRB), Taurunum (SRB), Umčari (SRB) in po 4 zmagah so si priigrale FINALE, kjer pa so žal morale priznati premoč ekipi Žrk Berane iz Črne Gore. Tako so zasedle odlično 2. mesto na turnirju, prejele pokal in medalje. Pohvalijo pa se lahko tudi z najboljšo vratarko turnirja – Lano Petek.

Poudarek turnirja je bil na druženju igralk, krepitvi moštvena duha in spoznavanju tujih ekip ter njihovega načina igranja. Po štirih dneh na turnirju se deklice lahko pohvalijo z novimi izkušnjami, prijateljstvi in močno povezanostjo znotraj ekipe.

Zahvaljujemo pa se tudi staršem, ki so omogočili udeležbo deklic na turnirju, ter bili naši glasni navijači na vseh tekmah.