Domov | Aktualno | Naše najmlajše ...

Naše najmlajše rokometašice postale državne prvakinje

Ekipa mlajših deklic B je najmlajša ekipa društva, ki tekmuje v državnem prvenstvu. V letošnji sezoni, 2018/2019, so ta dekleta osvojila naslov državnih prvakinj. Ekipa s trenerjem Grego Močnikom na čelu je na skupno 22 tekmah dosegla 20 zmag in le 2 poraza. 

V ekipi je 19 deklet, starih 11 in 10 let: Lucija Rozina, Eva Rozina, Tjaša Burja, Sara Rusjan, Lana Petek, Dajana Popović, Ajla Mehulić, Pia Rovšek, Kaja Kralj, Nataša Brankovič, Lana Ana Novakovič, Maja Zenkovič, Liana Vukovič, Anamarija Lindič, Julija Pirc, Tjara Zeba, Žana Zupančič, Pija Poglajen in Zoja Verbovšek. Skozi sezono jih je treniral in vodil trener Grega Močnik, pomagala pa mu je Katjuša Ponebšek. Dekleta so zagnano trenirala celo sezono in iz tekmo v tekmo dokazovale, da se trud na treningih obrestuje na tekmah.

V prvem delu sezone so tekmovale v skupini center in v skupini 8-ih ekip dosegle 1 mesto. V nadaljevanju sezone so bile s tem uvrščene v ligo za razvrstitev od 1. do 6. mesta v državi, kjer so si na osmih tekmah priigrale osem zmag. Na zadnji, odločilni tekmi v Žalcu, v nedeljo 19.5.2019, so dokazale da so prava ekip in da uživajo v najlepši ekipni igri na svetu – v rokometu. Ob koncu tekme so prejele zaslužene medalje in pokal za osvojeno prvo mesto v svoji kategoriji v državi.

Čestitke punce, ponosni smo na vas!