Domov | Aktualno | Zaključen prvi del prvenstva

Zaključen prvi del prvenstva

Jesenski del prvenstvenih tekem so ekipe ŽRD Litija v večini že odigrale. Do sredine decembra je bilo v vseh selekcijah skupno odigranih 41 tekem, doma ali v gosteh.  


Leto 2018 smo zaključili s tekmo s starši.

Pripravili smo nekaj izsekov o dosežkih ekip ŽRD Litija iz dosedanjega dela tekmovalne sezone:

Članice igrajo v 1.b članski rokometni ligi v konkurenci petih ekip. V prvem delu so odigrale osem tekem, na katerih so dosegle 6 zmag in 2 poraza. Ekipo sestavljajo v večini mlade igralke, ki si s tekmovanjem v članski konkurenci nabirajo izkušnje za nadaljnjo športno pot in nekaj starejših, ki svoje izkušnje prenašajo na mlajše.

Mladinke so s dvema zmagama in dvema porazoma trenutno na četrtem mestu lestvice. V sredini januarja nadaljujejo z drugim krogom prvenstva.

Kadetinje v letošnjem letu nabirajo izkušnje za naprej. V konkurenci so najmlajše, saj v kategoriji letnika 2002/2003 tekmujemo z ekipo sestavljeno iz nekaj igralkami letnika 2003, ostale pa so letnik 2004. V decembru bodo odigrale še nekaj zaostalih tekem.

Starejše deklice A so do sredine decembra odigrale 5 tekem, zabeležile 2 zmagi, 1 neodločen rezultat in 2 poraza. Na lestvici zasedajo 4. mesto. Prvenstvo se tudi za njih nadaljuje 12.1.2019, med tem časom pa bodo še bolj zavzeto trenirale.

Mlajše deklice A so si na dosedanjih 6 tekmah priigrale 5 zmag in 1 neodločen rezultat. Dekleta zavzeto trenirajo, kar se kaže na tekmah.

Mlajše deklice B, ki so najmlajša selekcija, ki igra v državnem prvenstvu, si resne tekmovalne izkušnje šele pridobivajo. Doslej so odigrale sedem tekem in le eno izgubile.

Željni novih rokometnih veščin pa so tudi najmlajši rokometaši in rokometašice, ki dvakrat na teden pridno vadijo na OŠ Litija in na OŠ Gradec in se udeležujejo turnirjev v mini rokometu.