Domov | Aktualno | NLB prepoznala dobro delo ...

NLB prepoznala dobro delo z mladimi v Litiji

V močni konkurenci je bilo Žensko rokometno društvo Litija izbrano za sofinanciranje programov dela z mladimi. Nova ljubljanska banka bo v letu 2019 podprla naša prizadevanja za čim več in čim boljšo vključenost mladih v šport. 


V NLB s partnerstvom v športnih, kulturnih, izobraževalnih in drugih organizacijah pomembno prispevajo h kvaliteti življenja in razvoju v okoljih, kjer banka posluje. Sodelovanje s športnimi kolektivi, predvsem tistimi, ki razvijajo šport za mlade, je stalna usmeritev NLB, število kolektivov, ki jih lahko podprejo pa je vsako leto odvisna od poslovnega rezultata.

Sredstva, ki jih NLB preko razpisa Šport mladih razdeli med izbrana društva so namenjena podpori športnih klubov, ki mladim omogočajo zdrav način življenja in pridobivanje izkušenj za življenje skozi šport.

V letu 2017 je NLB d.d. v okviru projekta »Šport mladih« finančno podprla: 35 športnih klubov iz 25 občin v Sloveniji, vključenih je bilo 3670 otrok in 1003 mladostnikov iz različnih športnih klubov v Sloveniji v 13 različnih disciplinah.

V letu 2018 (za sezono 2018/19) so podprli 38 različnih športnih kolektivov in dogodkov po vsej Sloveniji iz petih različnih športnih panogah, ki jih podpirajo tudi na ravni profesionalnega športa (smučanje, nogomet, rokomet, jadranje in namizni tenis).

S sodelovanjem z lokalnimi športnimi klubi NLB d.d. skrbi za dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo. Ta pobuda podpira idejo o pravični in korektni igri, spodbuja odgovorno vedenje mladih in poudarja pomen vadbe na splošno. Program je bil vzpostavljen za povezovanje različnih lokalnih skupnosti v Sloveniji, povečanje števila mladih, ki se ukvarjajo s športom, ter spodbujanje družbeno odgovornih praks med mladimi.

Za naše društvo je izbor velika čast in odgovornost za še boljše delo. Dodatna sredstva bomo namenili za dodaten razvoj mladih igralk v okviru rokometne šole.

Veliko pa je vredna tudi moralna, zato vabimo vse občane, da prihajajo na tekme v športni dvorani v Litiji spodbujat naša dekleta.