Domov | Aktualno | Zaključen jesenski del ...

Zaključen jesenski del prvenstva


Jesenski del prvenstvenih tekem so ekipe ŽRD Litija v večini že odigrale. Do sredine decembra je bilo v vseh selekcijah skupno odigranih 28 tekem, doma ali v gosteh. 

Pripravili smo nekaj izsekov o dosežkih ekip ŽRD Litija iz dosedanjega dela tekmovalne sezone:
Članice igrajo v 1.b članski rokometni ligi v konkurenci šestih ekip. Do začetka decembra so odigrale osem tekem, na katerih so dosegle 5 zmag, en neodločen rezultat in 2 poraza. Dekleta pridno trenirajo in na tekmah dokazujejo da s pravim pristopom lahko premagajo katerokoli ekipo 1.b ligi.
 
Kadetinje, so s šestimi zmagami in enim porazom trenutno na drugem mestu lestvice. Že v decembru so začele z drugim krogom prvenstva. Prvenstvo nadaljujejo 14.1.2018 z domačo tekmo proti ekipi Sava Kranj.
 
Starejše deklice A imajo v prvih dneh decembra za sabo tri tekme. Na lestvici zasedajo 6 mesto. Prvenstvo se tudi za njih nadaljuje 13.1.2018, med tem časom pa bodo še bolj zavzeto trenirale.
 
Mlajše deklice A, ki so najmlajša selekcija, ki igra v državnem prvenstvu, si resne tekmovalne izkušnje šele pridobivajo. Doslej so odigrale štiri tekme, le eno tekmo so izgubile, na eni pa igrale neodločeno. S prvenstvom nadaljujejo v januarju, natančneje 20.1.2018 na gostovanju v Brežicah.
 
Željni novih rokometnih veščin pa so tudi najmlajši rokometaši in rokometašice, ki dvakrat na teden pridno vadijo na OŠ Litija in na OŠ Gradec.