TAKO JE DIŠALO NEKOČ - recepti
Dejavnost posega na področje dolgožive družbe, rešitve za kakovostnejše življenje starostnikov, medgeneracijsko povezovanje in prostovoljstvo v lokalnem okolju ter razvoj novih storitev in produktov nevladnih organizacij, za reševanje izzivov in naslavljanje potreb dolgožive družbe v zasavski regiji.Jedi testno skuhamo, poskusimo in komentiramo, če so nam okusi znani; to so jedi, ki smo jih jedli pred več kot sedemdesetimi leti.
Razmišljamo, komu in kdaj bomo jedi predstavili (medgeneracijsko sodelovanje).
Skuhali bomo (in vam jedi tudi predstavili…): JEDI NA ŽLICO
ŠARO,
enolončnico s FIŽOLOM V ZRNJU (zrnje se ni posušilo in ostalo je »malo« sveže), JABOLKI, zgoščeno z rahlim prežganjem, morda še sladkano… KAKO STE TEJ JEDI REKLI VI?
DANAŠNJI RECEPT
MOČNIK: mlečni, »zaroštan«, z jurčki.
Močnik z jurčki:
Posebej narediš močnik. V osoljeno vodo daš peteršilj, narezano korenje, paradižnik, kasneje zakuhaš močnik, dodaš jurčke ali druge gobe, zabeliš z ocvirki.
www.srce-me-povezuje.si/UserFiles/File/u3-litija-smartno/311586897_10222400190421244_5031532456376369008_n.jpg