Domov | Aktualno | PREJEMNIKI PRIZNANJ ...

PREJEMNIKI PRIZNANJ ŠPORTNIK LOGATCA 2019

 

POHVALA ZA PERSPEKTIVNE ŠPORTNIKE

1.       TINE MESNER, član Tekaško smučarskega kluba Logatec, tekmuje v kategoriji mlajših dečkov, njegov trener Tomaž Uršič, tekmuje v smučarskem teku, osvojil je 2.mesto posamezno na državnem prvenstvu    in državnem prvenstvu v štafeti.

2.       FEČUR LUCIJA, članica Tekaško smučarskega kluba Logatec, rojena 2007, tekmuje v kategoriji mlajših deklic v smučarskem teku, njen trener je Tomaž Uršič. Osvojila je 2 krat 3-mesto v slovenskem pokalu, 3.mesto posamično ter 1-mesto v štafet.

3.       IVO NAGODE, član Tekaško smučarskega kluba Logatec, tekmuje v smučarskem teku v kategoriji mlajših dečkov, rojen 2008, njegov trener je Tomaž Uršič. Osvojil je 3.mesto v pokalu Alpina in 2.mesto na državem prvenstvu v štafeti.

4.       EVA MIŠIČ, članica Tekaško smučarskega kluba Logatec, rojena 2008, tekmuje v teku na smučeh v kategoriji mlajših deklic, osvojila je 7.mesto v pokalu Alpina in 1.mesto na državnem prvenstvu v štafeti.

5.       EVA PEČEK , članica Smučarskega kluba Logatec, rojena 2011, tekmuje v alpskem smučanju v veleslalomu pod vodstvom trenerke Katje Pivk.

6.       VID ROGELJ, član Skakalno smučarskega kluba Logatec, tekmuje  v smučarskih skokih, rojen je 2009, trener je Matjaž Gostiša.

7.       ENEJ MAROLT, član Skakalno smučarskega kluba Logatec, rojen 2005, tekmuje v smučarskih skokih, njegov trener je Samo Gostiša. V pokalu Cockta je osvojil 13. in 6.mesto.

8.       LARA LESKOVEC, je članica Športnega društva Hotedršica, rojena leta 2006, tekmuje v atletiki in trenira pod skupino trenerjev v društvu, dosegla je 2.mesto v primorskih tekih.

9.       ANJA NAGODE, članica športnega društva Hotedršica, rojena je leta 2008, trenira pod vodstvom trenerjev v društvu, tekmuje v atletiki, dosegla je 3.mesto v primorskih tekih.

10.   KOGOVŠEK EMA, članica Športnega društva Tek je lek, rojena 20076, tekmuje v atletiki pod vodstvom Mira Petrovca.

11.   DENŠA TIAN, član Športnega društva Tek je lek, rojen leta 2007, tekmuje v atletiki pod vodstvom Mira Petrovca in Lane Nemanič v kategoriji U14.

12.   ADAM DOLINAR, član Športnega društva Hotedršica, rojen je leta 2012,tekmuje v atletiki pod vodstvom trenerjev športnega društva v kategoriji pionirjev.

13.   SARA LESKOVEC, članica Športnega društva Hotedršica. Rojena 2010, tekmuje v atletiki pod vodstvom trenerjev društva v kategoriji pionirk.

14.   ANA URŠIČ, je članica Twirling kluba logaških mažoret, rojena 2007, tekmuje v twirlingu pod vodstvom trenerke Sare Pečkaj.

15.   BRINA GASSER NEŽIČ, članica Twirling kluba logaških mažoret, rojena 2007, tekmuje v twirlingu pod vodstvom trenerke Sare Pečkaj.

16.   JULIA MODIC, članica twirling kluba logaških mažoret, rojena2007, tekmuje v twilingu pod vodstvom trenerke Sare Pečkaj.

17.   VERONIKA MAČEK, je članica Twirling kluba logaških mažoret, rojena 2007, tekmuje v twirlingu pod vodstvom trenerke Sare Pečkaj.

18.   TJAŠ PETROVČIČ, član namiznoteniškega kluba Logatec, rojen leta 2007, njegov trener Darko Malič, tekmuje v kategoriji mlajših kadetov.

19.   JAKA SEDEJ, član Namiznoteniškega kluba Logatec, rojen leta 2006, trener Darko Malič, tekmuje v namiznem tenisu.

20.   TINE SMOLE JUSTIN, član Namiznoteniškega kluba Logatec, rojen leta 2005, trener Darko Malič, tekmuje v namiznem tenisu.

21.   ŽAN OKORN, je član Namizno teniškega kluba Logatec, rojen leta 2007, njegov trener je Darko Malič.

22.   EKIPA STAREJŠI DEČKI B RK KRONOS, osvojili so 5.mesto/40.

23.   EKIPA STAREJŠI DEČKI A RK KRONOS, osvojili so 8.mesto/36.

PRIZNANJE NA REKREATIVNEM PODROČJU.

1.       BOJAN TROJAR, rojen 1958, tekmuje v veteranski kategoriji, član Triatlon kluba Logatec, sam svoj trener, postal je državni prvak v duatlonu, triatlonu in osvojil vidno uvrstitev na svetovnem prvenstvu.

2.       SIMON ISTENIČ, je član športnega društva Tek je lek, rojen leta 1967, tekmuje med veterani, je sam svoj trener , osvojil je 12. in 13.mesto.

3.       BOJAN LAMPREHT, je član strelskega društva Vrhnika, tekmuje v strelstvu v kategoriji veteranov., je sam svoj trener. Prejel je že , mnogo drugih priznanj, postal pa je tudi državni prvak v svoji kategoriji.

PRIZNANJE ZA ŠPORTNE DELAVCE, KLUBE…

1.       BOGDAN MLINAR, član SSK Lovci na daljave, je trener smučarskih skokov. Je dolgoletni član kluba, sodeluje pri vseh izvedbah tekmovanj in tako pri pridobivanju novih članov.

2.       NEJC KOBAL, je košarkarski trener in trenira mladinske in kadetske selekcije, Do leta 2015 je aktivno igra košarko v Logatcu, z ekipo je osvojil tudi naslov državnih prvakov.

3.       EVA BOŽIČ, je članica Športnega društva Hotedršica, je vaditeljica smučarskega teka, alpskega smučanja, plavanja, rolanja in je z svojim znanjem mnogim pripomogla k športnemu razmišljanju.

4.       JANKO MOROZ, član Športnega društva Hotedršica, je vaditelj alpskega smučanja, vedno sodeluje na vseh prireditvah športnega društva.

5.       MARKO MOROZ, član Športnega društva Hotedršica, vsa leta sodeluje pri vseh prireditvah, ki jih prireja društvo.

6.       FRANC PETERLIN, je član Športnega društva Baron, veliko je prispeval

7.       k prepoznavnosti društva tako z vodenjem kot tudi z igranjem.

POSEBNO PRIZNANJE KLUBU, DRUŠTVU OB JUBILEJU

1.       ROKOMETNI KLUB ZVEZDA

Rokometni Klub Zvezda je bil ustanovljen 31.07.2003, torej deluje že 17 leto. Zahvala za začetek delovanja je namenjena Zdenki Dežman, ki je v svoji ekipi imela tudi znano igralko Tamaro Mavsar, ki je svojo pot nadaljevala v Krimu že od svojega 13 leta. V šolskem letu 2005/2006 so bila dekleta šolske prvakinje. V sezoni 2011/12 je dosegla članska ekipa 2. Mesto, kar jih je vodilo v 1.A ligo. V sezoni 2015/16 se lahko pohvalimo z 3. Mestom v državi Starejših deklic A, 2017/18 so zasedle 6. Mesto Mlajše deklice B, letos pa sta se dve ekipi uvrstili v finale od 1. -6. mesta. Z nami že drugo leto sodeluje 2 kratna Evropska prvakinja Olga Čečkova, ob njej pa uspešno pridobiva trenerske izkušnje tudi pomočnica Sara Železnik, ki vodi tudi sama mlajše deklice, kot pomočnica pa je Michelle Železnik. Za naslednjo sezono pa že pridno trenira članska ekipa, ki jo bo vodil Tadej Zbačnik.

2.       SMUČARSKI KLUB LOGATEC

Smučarski klub Logatec je dejaven že od leta 1969. V obdobju 50 let so se zvrstile generacije smučarjev in tekmovalcev, ki so s svojo aktivnostjo prispevali k rasti in razvoju kluba. Smučanje v vseh oblikah in zvrsteh ima v Logatcu že zelo dolgo in uspešno tradicijo. Začetek organiziranega delovanja alpskega smučanja se prične v petdesetih letih v okviru Telesno vzgojnega društva Partizan, ki je združeval različne športne panoge, med drugimi tudi sekcijo za alpsko smučanje. Med člani so se znašli zanesenjaki, ki so imeli smučanje radi. Želja po znanju in napredovanju v tehniki in metodiki smučanja je takrat vodila Toneta Mihevca starejšega, da se je udeležil enega prvih seminarjev za učitelje smučanja v Planici, ga uspešno zaključil in nato organiziral prve tečaje na Tratah, Gorenjem in Dolenjem Logatcu. Leta 1969 so se posamezne sekcije v okviru Partizana organizirale v samostojne klube. Letnica 1969 je tako tudi začetek Smučarskega kluba Logatec. Prvi predsednik je postal Andrej Tollazzi, prvi smučarski trener pa Tone Mihec starejši. Klub je tako dobil nov zagon, pričeli so se prvi tečaji, prvi treningi med leskovimi količki in tekmovalci so se pričeli udeleževati tekmovanj v regiji, kakor tudi na republiškem nivoju. Zelo pomembno obdobje za razvoj kluba beležimo po letu 1970, ko je le-ta organiziral prvi tečaj za klubske vodnike in vaditelje alpskega smučanja. Tako so bili izšolani prvi kadri, ki so takoj poprijeli za delo in svoje znanje prenašali naprej. V času predsedovanja Janeza Smoleta, Antona Antičeviča, Tomaža Smrtnika, Staneta Jereba in Tomaža Lukančiča je pomembno vlogo odigralo tako imenovano smučišče - Široke njive, ki je bilo urejeno s prostovoljnim delom velikega števila članov. Zgrajena je bila tudi smučarska koča, ki je bila svečano odprta leta 1976. Tu je bil vrsto let, vse do zaprtja leta 1990, center druženja, kjer so se smučarji radi srečevali tudi izven smučarske sezone. Imeli so svoj teren za treninge, svojo vlečnico in agregat.

V klub so prihajali novi, mladi člani, ki so z prizadevnostjo postavili osnove tekmovalnega smučanja, ki se je kasneje odrazilo v organizaciji tekmovanja za Notranjski pokal, ki je bil prvič izveden v letu 1974 prav na pobudo logaškega smučarskega kluba. Prva tekma je bila izvedena na Širokih njivah, kasneje na Vojskem nad Idrijo. Smučarski klub Logatec je ves čas napredoval in v obdobju predsedovanja Matjaža Meseca, ko so bili uvedeni drugačni pristopi k organizaciji dela, treningov in nastopov,  postal vodilni klub v regiji. Dosežen je bil nivo, ko se je bilo potrebno odločiti o profesionalnem pristopu do treningov in tekmovanj. Organizirala se je Skupina »X« pod vodstvom poklicnega trenerja z licenco Boštjana Anderliča v katero so se vključili tisti tekmovalci, ki so želeli na tekmovalnem področju doseči največ. Z njegovim strokovnim pristopom so se pojavili tudi prvi uspehi na državnem nivoju. Vodenje kluba so nato prevzeli Drago Arhar, Sandra Jurkovič, in Peter Selan. Danes je predsednik kluba Jakob Arhar. Vsak izmed njih se je moral v času vodenja kluba spopadati s finančnimi izzivi, pomanjkanjem kadra, v obdobju zadnjih desetih pa tudi z upadom števila tekmovalcev. Vsak izmed njih je s svojim delom pripomogel k delovanju in obstoju kluba in v njem pustil svoj osebni pečat. Vodstvo, trenerji in člani pa ves čas pozitivno gledajo v prihodnost Smučarskega kluba Logatec in upajo, da se jim bodo pridružile nove generacije mladih, ki se bodo udejstvovale na različnih zahtevnostnih stopnjah - od športne šole, smučarske šole, rekreativnega smučanja, tekmovalnega smučanja in vzgoje smučarskega kadra.

 

3.       ŠPORTNO KINOLOŠKO DRUŠTVO LOGATEC

Leta 2009 se je v Logatcu ustanovilo Športno kinološko društvo. Člane je ob ustanovitvi družila želja po delu na področju vzgoje psov in spodbujanje kinološke dejavnosti v domačem okolju, saj pred tem v Občini Logatec kinološkega društva ni bilo.

            Od vsega začetka so v društvu potekali tečaji za nove lastnike psov ter nadaljevalni tečaji šolanja psov. S tem je društvo skrbelo za pozitivno vzgojo psov v Logatcu in okolici in spodbujalo aktivno udejstvovanje s psi na različnih področjih kinologije. Občasno so člani s svojimi psi obiskovali vrtce in šole, kjer so najmlajšim predstavili pravilen pristop do psa in pravila obnašanja ob psih, ter organizirali predavanja o šolanju psov

Že od vsega začetka v okviru ŠKD Logatec deluje Enota reševalnih psov. Člani enote so prostovoljci, ki šolajo svoje pse za potrebe iskanja pogrešanih oseb. Člani z opravljenimi izpiti se aktivno udeležujejo iskalnih akcij. Hodijo tudi na tekmovanja in vaje doma ter v tujini, kjer dosegajo odlične dosežke. Kmalu po ustanovitvi se je enota povezala s Civilno zaščito Občine Logatec, s katero uspešno sodeluje še danes.

V prvem letu delovanja se je društvu pridružila še močna agility ekipa. Skozi leta so člani ekipe dosegali vrhunske rezultate z zmagami in dobrimi uvrstitvami na domačih in mednarodnih tekmah. Poleg tekmovalnega udejstvovanja je agility ekipa preko tečajev in treningov šolala nove člane in prav tako rasla.

Društvo je organiziralo vrsto odličnih prireditev. Na športnem področju bi izpostavili organizacijo mednarodnih Dryland tekmovanj v teku in kolesarjenju s psom, mednarodno agility tekmovanje in državno prvenstvo reševalnih psov.

                  Leta 2019 je društvo praznovalo svojo 10. obletnico. Obeležili smo jo     z razstavo fotografij v Knjižnici Logatec in otroško predstavo, ter s predstavitvijo vseh področij delovanja društva za vse prisotne. Ponosni smo na doseženo v desetih letih in se veselimo naslednjih.

BRONASTA PLAKETA

1.       MIHA GODEŠA, član Lokostrelskega društva Logatec, rojen 2000, njegov trener je Klemen Stoševski, tekmuje med kadeti v lokostrelstvu sestavljeni lok. Osvojil je 6.mesto na evropskem mladinskem prvenstvu, 33.mesto na svetovnem mladinskem prvenstvu in 9.mesto kot ekipa.

2.       MATEJ GODEŠA, član Lokostrelskega društva Logatec, , rojen leta 2000, tekmuje med kadeti  v disciplini sestavljeni lok. Njegov trener je Klemen Štosevski. Osvojil je 5.mesto na EP pokalu,33.mesto na svetovnem prvenstvu mladinci, 9.mesto kadeti svetovno prvenstvo.

3.       KARIN KURALT, članica RK Olimpija, rojena 2002,tekmuje v rokometu. Njen trener je Aleš Veber. Osvojila je z ekipo 2.mesto v ligaškem tekmovanju in evropskem prvenstvu 9.mesto.

4.       LARA Mihevc, članica Triatlon kluba Logatec, rojena 2005, tekmuje v kategoriji kadetinj v triatlonu, njen trener je Jure Majdič. Postala je državna prvakinja v duatlonu in triatlonu.

5.       KIM KLAVŽAR , član košarkarskega kluba Cedevita Olimpija, rojen leta 2002, tekmuje v kategoriji kadetov in mladincev. Postal je državni prvak U17,  3.mesto z ekipo U19. Njegova trenerja sta Andrej Podvršnik in Žiga Mravljak.

6.       ANA SMOLE, članica Tekaško smučarskega kluba Logatec, rojena…, tekmuje v teku na smučeh v kategoriji mlajših mladink, njen trener Matej Šimenc, dosegla je 3.mesto na državnem prvenstvu.

7.       ANDOR PEČEK, član Tekaško smučarskega kluba Logatec, rojen leta 2004, tekmuje v teku na smučeh, njegov trener je Matej Šimenc. Na državnem prvenstvu v pokalu je zasedel 2.mesto.

8.       MOČNIK MARTIN, član Tekaško smučarskega kluba Logatec, rojen leta 2004, tekmuje v teku na smučeh v kategoriji mlajših mladincev, njegov trener Matej Šimenc. Postal je državni prvak med mlajšimi člani.

9.       GREGOR RUPNIK, je član Tekaško smučarskega kluba Logatec, rojen 2004 , tekmuje v smučarskem teku, v kategoriji mlajših dečkov , njegov trener je Tomaž Uršič, postal je državni prvak med mlajšimi člani.

10.   ŠTAFETA MLAJŠI MLADINCI, člani Tekaško smučarskega kluba Logatec, tekmujejo v smučarskem teku v postavi Peček Andor, Mrak Matevž in Močnik Martin, njihov trener Matej Šimenc, osvojili so 2.mesto na državnem prvenstvu.

11.   ŠTAFETA MLAJŠI DEČKI so člani Tekaško smučarskega kluba Logatec, v postavi Mesner Tine, Nagode Ivo in Rupnik Gregor, tekmujejo v smučarskem teku , njihov trener Tomaž Uršič , osvojili so 2.mesto na državnem prvenstvu.

12.   ŠTAFETA MLAJŠE MLADINKE, so članice Tekaško smučarskega kluba Logatec, nastopajo v postavi Beguš Jana, močnik Eva in Ana Smole, tekmujejo v teku na smučeh pod vodstvom trenerja Mateja Šimenca. Osvojile so naslov državnih prvakinj med mlajšimi članicami.

13.   ŠTAFETA MLAJŠIH DEKLIC , so članice Tekaško smučarskega kluba Logatec, v postavi Škerbec Erna, Fečur Lucija in Mišič Eva pod vodstvom trenerja Tomaža Uršiča so osvojile naslov državnih prvakinj.

14.   ŠTAFETA STAREJŠIH DEKLIC, so članice Tekaško smučarskega kluba Logatec v postavi Pavlin Sara, Menart Maja in Smole Eva tekmujejo v smučarskem teku pod vodstvom Tomaža Uršiča, osvojile 2.mesto na državnem prvenstvu.

15.   ŠTAFETA STARJŠI DEČKI, člani Tekaško smučarskega kluba Logatec, v postavi Žibert Matic, Menard Andraž in Šebenik Kristjan tekmujejo v smučarskem teku pod vodstvom trenerja Tomaža Uršiča. Osvojili so 2-mesto na državnem prvenstvu.

16.   TEJA MIŠIČ, članica Športnega društva Tek je lek, rojena je leta 2005, tekmuje v atletiki pod vodstvom trenerja Mira Petrovca. Osvojila je 21. 10. 2. 4. in 7.mesto na državnih tekmovanjih.

17.   JURE MEDVED, član športnega društva Tek je lek, rojen leta 2006, tekmuje v atletiki in triatlonu, njegova trenerja sta Lara Nemanič in Miro Petrovec. Osvojil je 2.mesto v pokalu in posamezniki.

18.   VERONIKA ISTENIČ, članica Smučarsko skakalnega kluba Lovci na daljave, rojena leta 2002, tekmuje v smučarskih skokih trener je Samo Gostiša Osvojila je 5.mesto in 27. mesto v evropskem pokalu; v alpskem pokalu 30.mesto.

19.   TAJA KOŠIR, je članica Smučarsko skakalnega kluba Lovci na daljave  Logatec, rojena leta 2006, tekmuje v smučarskih skokih pod vodstvom trenerja Sama Gostiše. Osvojila je 4 2-mesta v svoji kategoriji.

 

20.   ŽENSKA EKIPA ODBOJKARSKEGA KLUBA LOGATEC, ki tekmuje v 2.odl pod vodstvom Saše Đurića, v sezoni 2018/19 so osvojile 2.mesto.

21.   HANA ROŽMANEC, članica Namiznoteniškega  kluba Logatec, rojena 2002, njena trenerja sta Darko Malič in Matjaž Rus.. tekmuje v kategoriji mladink; osvojila je3-mesto ekipno v pokalu; eno in 2.prvi mesti na mednarodnih turnirjih.

SREBRNA PLAKETA

1.       JURE MAJDIČ, član Triatlon kluba Logatec, rojen leta 1983, tekmuje v triatlonu , njegova trenerka je Neža Majdič. V letu 2019 je postal državni prvak srednjem triatlonu ter sprint triatlonu.

2.       ANJA ŽAVBI KUNAVER, članica tekaško smučarskega kluba Logatec, rojena leta 1995, njen trener je Matej Šimenc, tekmuje v disciplini biatlon, v katerem je postala tudi državna prvakinja.

3.       ROK TRŠAN, član Tekaško smučarskega kluba Logatec, rojen je leta 1992, njegov trener je Matej Šimenc, tekmuje v disciplini biatlona. Na svetovnem pokalu je osvojil 55.mesto v Ostersundu, 52. v Oberhofu, bil je tudi državni prvak.

4.       JON ŠKRUBEJ, je član hokejskega kluba Dolomiti Horjul-in line hokej, tekmuje med člani osvojil je 2.naslova državnega prvaka.

5.       ŽENSKA EKIPA Namiznoteniškega kluba Logatec, v postavi Nina Zupančič, Katja Gutnik, Kaja Okorn pod vodstvom trenerjev Darka Maliča in Matjaža Rusa. Osvojile so 3.mesto v državni ligi.

6.       NINA ZUPANČIČ, članica Namizno teniškega kluba Logatec, rojena leta 1995, njena trenerja sta Darko Malič in Matjaž Rus. Osvojila je 3.mesto v pokalnem tekmovanju , v 1 .članski ligi je dosegla 37 zmag.

7.       MIHA PODOBNIK, član Namiznoteniškega kluba Logatec, rojen leta…….,njegov trener je Darko Malič , tekmuje v kategoriji kadetov in mladincev. Osvojil je 2. naslova državnega prvaka.

PRIZNANJE ZA ŽIVLJENJSKO DELO

BOGDAN BOŠNJAK

Je dolgoletni aktivni dlan Športnega društva Hotedršica.2e kot mladinec se je udeleZeval vrsto teka5kih prireditev in smudarskih tekov. 7a tem je bil zelo aktiven tudi na nogometnih turnirjih in zvesto branil ime Meteorja, ki je deloval v sklopu dru5tva. Leta 1997 je prevzel naloge dlana upravnega odbora druStva in bil leta 2005 imenovan za predsednika druStva. V njegovem obdobju predsedovanja je bil poleg tradicionalnega Teka prijateljstva izveden tudi Gorski tek dez Javornik, katerega se je tudi sam udeleZil. Sodeloval je tudi na odbojkarskih, kolesarskih in pohodniSkih prireditvah. V dasu njegovega predsedovanja, je druStvo leta 2008 pridobilo svoje prostore v Stari Soli v Hotedriici. Leta 2012je zakljuiil s predsedovanjem in prevzel naloge blagajnika druStva. Veliko je prispeval pri pridobivanju in razvoju Sportne infrastrukture vHotedrSici, ne samo kot predsednik druitva, temved tudi kasneje kot predsednik Krajevne skupnosti HotedrSica. Je oseba Sportnega duha, ki je s svojim elanom veliko pripomogla k razvoju in prepoznavnosti druStva.

ZLATA PLAKETA

1.       GAŠPER BOLČINA, rojen 2001, član Lokostrelskega društva Logatec, tekmuje v lokostrelstvu v mladinski kategoriji .Osvojil je 3-mesto na evropskem prvenstvu ter ekipno 1.mesto.

2.       JAKOB MEDVED, član Triatlon kluba Logatec, rojen 2002, , njegova trenerja sta Lana Nemanič in Miro Petrovec;tekmuje v mladinski kategorjiji, dosegel je 1.mesto v akvatlonu, duatlonu in triatlonu.

3.       DENI KOŽUL tekmuje v namiznem tenisu, je član državne reprezentance, v letu 2019 je tekmoval na mnogih turnirjih, kjer je osvojil vidne rezultate.

4.       MIHA ŠIMENC, član tekaško smučarskega kluba Logatec, tekmuje v teku na smučeh, njegov trener je Matej Šimenc. Postal je državni prvak, na tekmi SP V Dresdnu je osvojil 10.mesto, v Falunu 12.mesto in v Qubecku 15.mesto. 

ŠPORTNIK LOGATCA: DENI KOŽUL Fotografije v fotogaleriji