Domov | Aktualno | Piknik Društva Sožitje ...

Piknik Društva Sožitje Kamnik

 

Člani društva smo se željni sproščenega druženja po dolgem času v velikem številu odzvali vabilu na piknik. 26. avgust je bil dan s pestro vremensko napovedjo, zato smo se zbrali pod varno streho šotora Turističnega društva Tuhinjska dolina.
 
Veselemu razpoloženju sta se pridružila tudi župan občine Kamnik g. Matej Slapar, ki si je z nagovorom članov prislužil gromek aplavz, in ga. Katja Vegel z Oddelka za družbene dejavnosti. Občina Kamnik društvu Sožitje Kamnik in varstveno delovnemu centru že od ustanovitve leta 1999 oziroma 2000 trdno stoji ob strani ter s posluhom za problematiko oseb z motnjami v duševnem razvoju pomaga ustvarjati boljše pogoje za njihovo življenje.
 
V sproščenem klepetu in plesu se je z nami družila tudi ga. Barbara Božič, predstavnica Humanitarnega društva Lions klub Kamnik. Člani kluba so nam skozi leta nudili pomoč pri izvedbi iger specialne olimpiade, opremi prostorov VDC, še zlasti šivalnice, pred dvema letoma pa so nam z zbranimi sredstvi pomagali izpeljati projekt Terapija z vrtom. Visoke grede in kotiček za druženje v njihovi bližini bogatijo vsakodnevni utrip življenja naših deklet in fantov v VDC.
 
Žal se nam zaradi obveznosti ni utegnil pridružiti predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina in aktualni predsednik Lions kluba Kamnik g. Ivan Hribar. Nam je pa zato nudil vso podporo pri najemu šotora in zagotovitvi vse pripadajoče opreme.
 
Pa bi bilo vse skupaj manj veselo, če ne bi bilo našega Tonija, ki vselej poskrbi za glasbo, takšno, ki jo naši člani poznajo, ob njej zaplešejo in zapojejo.
Da smo nadoknadili izgubljeno energijo, je z odlično kuho in peko poskrbel Selito d.o.o. (Orient).

Hvala vsem, predvsem ekipi VDC, ki ste pomagali pri izvedbi prijetnega dogodka.
Ponovimo naslednje leto?!

Irena Bizjak