Domov | Aktualno | Zaključni izlet v ...

Zaključni izlet v Logarsko dolino

 


Pred našim »glavnim« dopustom se uporabniki in zaposleni VDC Sožitja radi odpravimo na raziskovanje lepih kotičkov Slovenije. Letos je naš voznik Franci med vikendi opravil pravo izvidniško nalogo in nam za naš skupni zaključek predlagal Logarsko dolino.
Opremljeni z nahrbtniki, sendviči in vodo smo se dobre volje odpeljali proti Vranskem. Niti malo daljša vožnja nas ni ovirala, da ne bi k Eko hiši Na razpotju prišli nasmejani in polni pričakovanj. V senci smo pomalicali, nato pa vstopili v Čarobni gozd. Med šelestenjem vetra in čivkanjem ptičkov nas je zmotilo glasno smrčanje. V eni od hišk pravljičnega gozda je dremal škrat Nejko. S šepetanjem, da se nas ne bi ustrašil, smo ga priklicali v lep sončen dan. Škrat Nejko nas je nato doživeto, prijetno in zabavno popeljal med znanimi in malo manj znanimi pravljicami. Ponovno smo se spomnili Sneguljčice, Volka in 7 kozličkov, Petra Klepca in še mnogih drugih. Spoznali pa smo tudi nove pravljice in lokalne junake. Škrat Zvonko je tisti, ki nam v gozdu nastavlja pasti in nas primora k temu, da naš korak po gozdu vedno dobro spremljamo. Dvignjene korenine, drseči kamni in luknje pod listjem so le ene od teh pasti.
S pomočjo škrata Nejka smo se vsem tem pastem po pravljični deželi čarobnega gozda uspešno izognili in se varno in polni novih vtisov sprehodili do izhoda. Škrat Nejko nas je razveselil z darili, mi pa upamo, da smo ga z našo sproščenostjo, smehom in iskricami v očeh napolnili z novo energijo. Želimo si, da bo lahko še mnogo let nasmejan hodil in krmaril z velikimi in majhnimi otroki med lepimi spomini na otroštvo.
Polni vtisov smo si ogledali še slap Palenk in se odpeljali proti gostišču Zadružnik. Naše glave in srca so bili polni vtisov, v gostišču pa so odlično poskrbeli še za naše želodce. Pozibali smo se na visečem mostu in se ustavili na Ljubnem pri skakalnici. Pri povratku nas je s sladoledom na Vranskem nagradila še Micka, Stankina mami, tako da dan ne bi mogel biti lepši. Zapomnili si ga bomo za dolgo, dolgo časa. Hvala vsem, ki ste za to poskrbeli!