Domov | Aktualno | Jaslice

Jaslice

 

V petek, 14.1. smo se s kombiji odpeljali proti Kamniku. V cerkvi na Šutni nas je pričakal župnik Luka in nam v svoji farni cerkvi povedal, da se postavitev jaslic prične že veliko prej kot decembra. Pridni postavljavci jaslic so z idejami in s pripravo pričeli že avgusta. Pomenili so s o idejah, pripravili material in pričeli z delom. Ves trud je bil poplačan z res lepimi jaslicami, z 20 minutno zgodbo, ki nas je popeljala po postavljenih postajah. Potočki, premikajoče figure in zvočni efekti so bili zanimivi za vse.

Pot nas je nato vodila do Tunjic, v zaselek Viševca, kjer nas je na svoji kmetiji počakala gospa Helena. Razkazala nam je svoje jaslice z lesenimi hiškami, ki jih za ogled postavlja zadnjih 6 let. Posladkali smo se s flancati in pogreli s toplim čajem. Med ogledom jaslic nas je budno spremljal prav poseben čuvaj, siv mladi mucek in nas spremljal cel čas našega obiska.

Pred odhodom na kosilo pa smo se ustavili še v Godiču pri drevesnici, kjer nas je na svojo teraso prijazno usmeril g. Podjed Tone. Očarala nas je Velika planina in vse podrobnosti, ki so nam predstavljale izziv. Ugotovili smo, da naš Kamnik kar dobro poznamo, prepoznali smo posamezne cerkve in objekte in bili navdušeni nad lično izdelanimi jaslicami. Prijetno za oko in dušo.