Domov | Aktualno | Končni izlet 2021

Končni izlet 2021

 

Pa je prišel tudi zadnji teden našega druženja pred odhodi na dopuste, tabore in kolektivni dopustom VDC-ja. V teh poletnih mesecih je naša prisotnost nestanovitna, zato je načrtovanje izleta težko. Lovili smo dneve, ko nas je največ, redno pregledovali vremensko napoved in iskali možnosti za prijetno preživet dan. In uspelo nam je!
Na sredo, 7.7.2021, smo se v prijetno hladnem dopoldnevu, odpeljali proti Horjulu in si ogledali živalski vrt Rožman. Lastnik, oskrbnik in upravnik v eni osebi, nas je popeljal med živalmi, pri vsakem povedal življenjsko pot živali in nam prijazno odgovarjal na vprašanja. S simboličnim darilom smo se mu zahvalili in mu zaželeli še veliko uspešnih let pri delu v Živalskem vrtu.
Sledila je okrepitev v obliki dobrega kosila in pot smo lahko nadaljevali v Polhov Gradec. V lepi graščini, v kateri je muzej Pošte in telekomunikacije nas je pričakala vodička Sara. Popeljala nas je čez zgodovino pošte in pošiljanja poštnih pošiljk, nam predstavila prve telegrame in telefonske centrale in nam predstavila tudi bližnjo zgodovino. Tudi mi se spominjamo telefonov na številčnice, prvih mobitelov, telefonskih govorilnic in ostalega.
Preživeli smo lep in poučen dan, se med seboj družili pred dopustom in se za konec vročega dne posladkali s sladoledom na Zbiljah. Preživeli smo dan, ki se ga bomo še dolgo spominjali.