Domov | Aktualno | Opazovanje in spoznavanje ...

Opazovanje in spoznavanje vesolja

 


V mesecu marcu nas je ponovno obiskala knjižničarka Sabina. Kot vedno nam je pripravila res lepo pravljično uro. Tema današnje urice je bila Vesolje, opazovanje zvezd, planetov, skratka vse kar je s tem povezano. Pri uri nam je Sabina prebrala zgodbico o vesoljskih kurah Vzleteli smo, v naslednjih dneh pa smo si ogledali še lutkovno predstavo Zvezdica Zaspanka. Seveda po televiziji. S pomočjo sodobne tehnike in interneta smo v naslednjih dneh tako odpotovali v vesolje, si ogledali naš planet Zemlja iz vesolja in kot pravi astronavti uspešno pristali doma.

V torek, 23.3. pa smo se odpravili v bližnje Tunjice in si s pomočjo gospoda Zobavnik Zdravka (po domače Rezmanov) od blizu ogledali observatorij. Opazovalnica zvezd je res na čudoviti lokaciji. Ob sončnem vremenu smo imeli pogled na Triglav in visokogorje ob njem, se skoraj dotaknili Krvavca in srečni pomahali domačemu sv. Primožu in prelepi Veliki Planini. Dan je bil poučen in zanimiv. Obljubili smo si, da si nekoč ogledamo zvezde tudi v večernih urah in s pravim teleskopom.

Mesec marec je bil res pester. Poleg vsega vsakodnevnega dela smo tako počastili še naše ženske in mame, izdelovali velikonočne voščilnice, se razveselili prvega pomladnega dne in se zavedli naše majhnosti v vesolju.
Lepe dneve še naprej!