Domov | Aktualno | Božičkovo popotovanje

Božičkovo popotovanje

   

Leto 2020 se je pričelo poslavljati in bližali so se praznični decembrski dnevi. Leto 2020 bomo lahko poimenovali korona leto, leto zmešnjav in preizkušenj. Tudi v VDC ju in društvu Sožitje Kamnik smo čas epidemije dobro izkusili. Zapiranje dejavnosti, ne druženje, odpoved aktivnosti…. Bili smo kar malo žalostni. December, prihod dobrih mož, ki obdarujejo, mi pa doma. Nismo smeli na obiske, bali smo se zase in svoje bližnje.
Potem pa smo prejeli pismo in obvestilo Božička, da nas obišče 21.12.2020 in to vsakega posebej. Spet je bilo prisotno veselje, iskrice v očeh in metuljčki pričakovanja v trebuhu.
Božiček s svojo spremljevalno ekipo pomočnic je svoje delo pričel v Komendi, obiskal člane društva po Kamniku in bližnji okolici in se z vedno lažjim kombijem odpeljal še po Tuhinjski dolini čisto do Bele nad Motnikom. Obiskal je 38 članov društva, za nekaj minut poskrbel, da so se na naše obraze kljub maskam vrnili nasmehi. Med svojim popotovanjem si je ogledal marsikaj zanimivega, pregledal kravice v hlevu, tudi sam dobil kakšno darilce, videl kje vse se z našimi člani širi dobra volja in se popeljal po gozdnih cestah do čisto vsakega.
Zvečer so imeli Božiček in njegova ekipa res utrujene noge ampak napolnjene baterije z vsemi dobrimi željami obiskanih članov. Bilo je lepo, čarobno, praznično.
Poleg tega, da je Društvo poskrbelo za vsa ta Božičkova darila za člane, je tudi društvo Sožitje Kamnik prejelo prav posebno darilo. Z donacijo 2000 evrov nas je razveselilo Komunalno podjetje Kamnik.
V letu 2021 pa predvsem zdravja, da bi se kmalu lahko družili, obiskovali, se zabavali…
.