Domov | Aktualno | SPOŠTOVANI STARŠI / SKRBNIKI

SPOŠTOVANI STARŠI / SKRBNIKI

 

Delo v VDC-ju poteka v skladu s higienskimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19. Pomembno je izvajanje splošnih higienskih ukrepov: temeljito umivanje in razkuževanje rok, uporaba zaščitne maske, upoštevanje higiene kihanja, kašlja in varnostne razdalje. Bistveno za zaščito pred okužbo je, da VDC obiskujejo le zdravi uporabniki.

Pričelo se je obdobje pogostih akutnih okužb dihal. Znaki običajnih viroz (kašelj, izcedek iz nosu, vročina, nahod, težko dihanje, slabo počutje, driska ali druga) so zelo podobni znakom okužbe z novim korona virusom. Brez posveta z zdravnikom ni mogoče ugotoviti povzročitelja viroze.

Če uporabnik zboli z znaki viroze, po priporočilih NIJZ:

  • naj ostane doma;
  • sporočite vozniku kombija za odsotnost;
  • prosimo vas, da dosledno sporočate vzrok uporabnikove odsotnosti;
  • po telefonu pokličete izbranega zdravnika ter se posvetuje glede uporabnikovega zdravstvenega stanja in koliko dni je priporočljivo, da ostane doma oz. kdaj je primeren čas, da se ponovno vrne v VDC.
  • Ob vrnitvi uporabnika v VDC veljajo priporočila NIJZ, ki svetuje, da starši/skrbniki po vsaki preboleli bolezni prinesete Vprašalnik za oceno tveganja prisotnosti okužbe s coid-19 in epidemiološkega stanja oseb pred sprejemom v socialnovarstveni zavod (priloga temu obvestilu). S podpisom izjave starši/skrbniki prevzemate odgovornost, da ste se posvetovali z uporabnikovim zdravnikom.
Pomembno je medsebojno obveščanje in prenos informacij, da je ukrepanje ob sumu/pojavu COVID-19 karseda učinkovito. V tem času je ključna naša skupna odgovornost, zato se vam zahvaljujemo za sodelovanje.

            Ostanite zdravi in lep pozdrav.
            Katja Zobavnik, vodja VDC


       priloga: