Domov | Aktualno | Zaključni izlet v ZOO

Zaključni izlet v ZOO

 

Ta korona virus in posledična karantena sta nam letos pošteno prekrižala načrte. Za nekaj časa nas je karantena osamila, po vrnitvi v VDC nas je malo razredčila, zdaj pa smo že v pričakovanju kolektivnega dopusta in potepanja s starši in skrbniki. Pričeli so se prvi tabori in na četrtek, 2.7.2020 smo se zato odločili, da si ogledamo naš živalski vrt.
    V Ljubljani nas je pričakalo kar nekaj živalskih mladičev: kamela, zebra, surikate, divje svinje… Ob prihodu smo si ogledali vragolije morskega leva Kala, ki nas je navdušil s svojimi obrati, skoki in igro z žogo. Po njegovem uspešnem nastopu smo se odpravili še proti slonici Gangi , ki je pokazala svojo moč, premikala hlode, se ulegla in oskrbniku prijazno dovolila, da jo med hranjenjem pregleda.
Prijeten sprehod po urejenih poteh smo nadaljevali mimo papig, jelenov, domačih živali in pelikanov.
    Sledilo je sladkanje s sladoledom v osrednji restavraciji, za katerega je, kot že večkrat do zdaj, poskrbela Stankina mami. Okrepčani in ohlajeni smo se odpravili še proti medvedom, volkovom in kozorogom. Ogledali smo si tudi novo domovanje leva in se prijetno utrujeni in polni vtisov vrnili v restavracijo na naše kosilo. Pred odhodom domov je sledil obvezen postanek v trgovinici.
    Preživeli smo lep sončen dan in zdaj bomo za dopust lažje zapustili svoje sodelavce in prijatelje ter se sredi avgusta ponovno združili polni novih doživetij in vtisov.