Domov | Aktualno | Zaključek drugačnih zgodb

Zaključek drugačnih zgodb

 

Deževen dan, z dobro voljo obsijan


Projekt drugačne zgodbe, ki ga uporabniki in zaposleni VDC Sožitje Kamnik obiskujemo v knjižnici Franceta Balantiča, se je 15. junija zaključil na najlepši možni način. Povabljeni smo bili v frančiškanski samostan, kjer nas je sprejel pater Ciril, ki se je nedolgo tega vrnil iz Avstralije. Pripovedoval nam je o zgodovini cerkve sv. Jakoba, ki smo si jo v družbi Sabine, Vike in Brede, direktorice kamniške knjižnice, tudi ogledali.
Vika nas je popeljala v svet arhitekta Plečnika in molilnice pred kapelo božjega groba, Sabina pa nas je zabavala s poučno zgodbo o tristotih zajcih, v kateri zmagata preprostost, dobrota in poštenost nad zavistjo in zvijačnostjo.
Priznanja za sodelovanje v drugačnih zgodbah so prizadevni fantje in dekleta prejeli v paviljonu na prelepem samostanskem vrtu. Ob priznanjih so prejeli zanimivo knjižno kazalo v obliki Veronike z malega gradu, s čim drugim kot s »corona masko«.
Tudi posladkali smo se s pecivom, ki so ga pripravili v samostanu in si v slovo pomahali z obljubo knjižničark in patra Cirila, da nas pridejo obiskat v naš VDC na Lokah in seveda z obljubo ponovnih srečanj v jeseni.