Domov | Aktualno | Božiček

Božiček

 

Tudi Božiček ni pozabil na nas. Kako le, saj smo pridni, delovni, prijazni, lahko nam pripiše vse lepe in tople lastnosti, kar se jih spomnite ta hip.

V soboto, 21.12. smo ga pričakali v OŠ Stranje, kjer so nas igralci Dramske skupine Baretke z mentorico Miro Papež presenetili s pravljico o Rdeči Kapici, ki je prijateljevala tudi s Trnuljčico, Pepelko, Kekcem, Piko Nogavičko, Jankom in Metko... Pravljica, "da te kap". Navdušeno smo je spremljali.

Ves čas pa smo potihem vedeli, da se nekje skriva Božiček. Klicali smo ga in klicali, dokler ni s svojim "O, ho, hooo", prišel med nas.
Razdelil nam je darila, vsakemu namenil topel objem, mi pa smo mu peli pesmice ali pa podarili risbice.
Med darili je bil tudi velik pisan paket, ki so ga Božičku pomagali napolniti na Občini Kamnik. Da je darilo prišlo v prave roke, sva skupaj z dobrim možem poskrbela župan Matej Slapar in svetovalka na Oddelku za družbene dejavnosti Katja Vegel.
Z obljubo, da se prihodnje leto spet srečamo, smo si voščili. Da so bile želje po zdravju in sreči ter poljubčki na lička še slajši, je poskrbela članica društva Joži Svetlin z dišečimi piškoti in potico.