Domov | Aktualno | Drugačne zgodbe, ...

Drugačne zgodbe, srečanja, ki nas bogatijo

 

Zaključek Drugačnih zgodb je bil letos res imeniten. S knjižničarkami Sabino in Anjo smo pravljično poučno popotovanje pričeli na mostu pri OMV.

Sledili smo knjižici Po mestu s pravljico v žepu, ki je nastala v okviru mednarodnega projekta City Walk.
 
Na Titanovi brvi, danes Perovskem mostu, smo ob opazovanju naših vršacev ugotavljali, kako so nastale Kamniške planine. Radovedno smo sledili zgodbi o nastanku imena Perovo, ki je povezana z andeško rodbino. Marsikdo je prvič slišal zgodbo o kamnitem jezeru. Na Grdovovem travniku pri zdravstvenem domu smo obujali star običaje in pripetije pri košnji.

Med potjo smo budno opazovali življenje ob naši reki, od katere je v vse hujši pripeki, vel prijeten hlad.

Ob povratku k Titanovi brvi so vsi uporabniki, ki so v letu 2018/19 obiskovali Drugačne zgodbe, prejeli lična priznanja, knjižna kazala in knjižico Po mestu s pravljico v žepu.

Svet pravljic je čaroben, drugačen, v njemu se lahko poistovetimo z junaki, hkrati pa odkrivamo mnoga vprašanja in težave, ki nas spodbudijo k razmišljanju in odločitvam, ki nam koristijo v nadaljnjem življenju, je zapisano v pregovoru k pričajoči knjižnici.

Upamo in si želimo, da bodo Drugačne zgodbe za uporabnike VDC Sožitje Kamnik, še ostale del bogatega programa Knjižnice Franceta Balantiča Kamnik.