Domov | Aktualno | Dan brez avtomobila

Dan brez avtomobila

 

 

V petek, 16.8.2016, smo se po malici odpeljali v mesto Kamnik, kjer je potekal dan brez avtomobila. Kamniški župan, je povedal o varnosti v prometu v mestu Kamnik in občini. Bili so iz AMZS iz mesta Ljubljane, reševalci iz zdravstvenega doma Julija Polca Kamnik, policisti iz policijske postaje Ljubljana, policisti iz policijske postaje Kamnik in gasilci iz gasilskega doma Kamnik.
Imeli smo spremljevalko Manco, ki nam je povedala na katere točke gremo v mestu.
Peljali smo se z turističnim vlakcem mimo Osnovne šole 27. Julij, Policijske postaje, cerkve in nazaj do pošte. Pri pošti, so nas čakali prijatelji Tomi, Franci in Tomaž.
Pogledali smo si reševalni kombi. Vprašali smo reševalce, kdaj nam pomagajo in povedali so nam pri prvi pomoči in nesreči. Meni je reševalka izmerila krvni tlak, dobil sem izvid, da je v redu. Prijatelji in delavci so tudi spraševali reševalca.
Pri policistih smo videli lisice, kape, čelade, policijske pripomočke, prebojne jopiče. Meni je policistka oblekla jopič in dala na glavo čelado. Na rokah smo imeli lisice in zaprli so nas v marico, kjer vozijo zapornike. Videli smo prijatelja policista Matjaža Birso in Tomaž je dal Matjažu risbico.
Ogledali smo si gasilce iz Kamnika. Gasilci so pokazali tovornjak, obleko in opremo za gašenje požara.
Videli smo še policijska vozila, policijski motor, konje, rešilca, gasilski tovornjak PGD Kamnik, avtobus, vlakec.
Privoščili smo si v slaščičarni dober sladoled.
Bilo mi je všeč.
Mi iz VDC nimamo te sreče, da bi šli peš do našega mesta Kamnik, ker smo v Tuhinjski dolini. Pripeljati se moramo v mesto, kar z našimi kombiji iz našega Varstvenega delovnega centra Sožitje Kamnik. Tudi v drugih občinah po Sloveniji, praznujejo dan brez avtomobila. Da vedo šolarji, otroci iz vrtca, mi iz VDC Sožitje Kamnik, naši župani, županje, da je dan brez prometa.


MATIC ŽEROVNIK
Uporabnik VDC