Domov | Aktualno | Izlet v Idrijo

Izlet v IdrijoIn smo dočakali lepo vreme, sobota,13.6. je bil tisti dan, ko smo se odpeljali proti Idriji. Rožni avtobus nas je z Edito varno peljal od točke do točke.
Prvi postanek na kavici potem pa srečanje z gospodom Rastom in ogled VDC Idrija. Zanimalo nas je veliko stvari in z veseljem smo si ogledali skoraj novo zgradbo.
Sledila je obvezna pokušina Idrijskih žlikrofov. Tris okusov je marsikoga navdušil, čisto vse pa nasitil. Naš vodič Rasto nam je zanimivo in doživeto pripovedoval o življenju in ljudeh v Idriji. Z zanimanjem smo ga poslušali in si poskušali zapomniti čim več stvari.
Čakalo nas je sladkanje s sladoledom potem pa smo vstopili v podzemlje. Skozi Antonijev rov smo vstopili v rudnik živega srebra. Opremljeni s čeladami in suknjiči smo se za trenutek prestavili v težko kožo rudarjev. Na 11 stopinjah smo se dodobra ohladili.
Sledil je sprehod do čudovitega gradu v katerem je muzej Idrije, rudarjev in čipk. Vse smo si tudi ogledali.
Za lep zaključek izleta so z dobro hrano poskrbeli v gostišču Metka v Črnem vrhu. Utrujeni, a polni lepih in nepozabnih spominov smo se odpeljali nazaj proti Kamniku.