Domov | Aktualno | Zaključek akcije ...

Zaključek akcije "Ustvarimo trenutek gibanja"

 

 
   V sredo, 27. 5. 2015 se je v Mariboru zaključil projekt "Ustvarimo trenutek gibanja" v okviru katerega je društvo Bodifit zbiralo sredstva za osebe z motnjami v duševnem razvoju društev Sožitje Kamnik in Domžale ter otroka društva Namesto pike vejica Maribor.
   Projekt je imel dvojni namen. Z akcijo so člani društva po vsej Sloveniji ozaveščali ljudi o pomenu gibanja, z zbranimi sredstvi pa omogočili ljudem s posebnimi potrebami v omenjenih društvih nujno potrebne gibalne terapije.
   Sklepne prireditve, ki je potekala v SNG Maribor smo se udeležili tudi varovanci in zaposleni. VDC Sožitje Kamnik s predsednico Društva Sožitje Kamnik, Metko Hribar.
   Naš zborček Lastovke je zapel pesmi Gozdovi v mesečini in Vrh planin.
  Metka Hribar pa je v govoru predstavila gibalne aktivnosti oziroma rehabilitacijske programe, ki potekajo v društvu, izpostavila probleme s katerimi se srečujejo zlasti odrasli in ostareli OMDR, ki skupaj s svojimi starši zaman trkajo na vrata pristojnih ustanov v prizadevanju za sredstva, ki bi jim omogočila fizioterapijo in druge oblike gibanja ter tako izboljšala kvaliteto njihovega življenja.       Zahvalila se je direktorju Bodifita, Marku Geršaku, njegovim sodelavcem, ambasadorju projekta Aljažu Peganu, športnikom, ki so podprli projekt in vsem, ki so z nakupom zapestnic prispevali sredstva.
   Mi pa se zahvaljujemo tudi Pekarni Duplica Nives Matjan, ki je poskrbela za naše 'želodčke' med potjo v Maribor.

povezave
BODIFIT
GOVORI.SE