Domov | Aktualno | Petrolova donacija

Petrolova donacija

 

22. 12. 2014

Donacija PetrolaVarovanci VDC Sožitje Kamnik so se razveselili Petrolove donacije
Naša energija povezuje, je moto dobrodelnih Petrolovih servisov BS Kamnik II., BS Kamnik Perovo, BS Primskovo1 in BS Zlato polje- vzhod.
V njihovem imenu sta mladostnike in odrasle z motnjami v duševnem razvoju v njihovem VDC na Lokah v Tuhinju obiskala Anja Mandelj in Simon Čebul. Ker so tudi varovanci centra čudoviti ljudje, ki izžarevajo iskrenost in pozitivno energijo, je bilo srečanje resnično prisrčno. Ob novoletni jelki, okrašeni z ročno izdelanimi okraski, smo prejeli donacijo v vrednosti 800 evrov.
Naši varovanci pa so Anji in Simonu razkazali VDC in ju obdarili z darili, ki so pred novim letom nastajali v naši lesni delavnici.

Tudi v letošnjem letu je šel denar v prave roke. Lesna delavnica je v razvoju. Ni ravno prostorna, zanimanje za delo z lesom pa je med štirinajstimi fanti izjemno. Stružnica, ki jo nameravamo kupiti s prejetimi sredstvi, bo obogatila naš program tako po kvaliteti kot po pestrosti izdelkov. Naši mladi mizarji pa bodo pridobili nove spretnosti in znanja, ki jim bodo pomagale na poti v čim bolj samostojno življenje.
Želeli bi si, da se vsaj v čarobnem decembru, vse zgodbe končajo z objemom in toplim stiskom rok, kot se je končala naša.

Hvala, v imenu varovancev in zaposlenih.