Domov | Aktualno | Donacija BS Petrol

Donacija BS Petrol 

»PREPRIČANI SMO, DA GRE DENAR V PRAVE ROKE !«

Donacija BS Petrol Varstveno delovnemu centru Sožitje Kamnik


 

Kdo ne pozna občutka zgroženosti, ko s svojim jeklenim konjičkom vedno prepozno hitiš v službo in ugotoviš, da utripajoča rdeča lučka pomeni neizogiben postanek na enem od bencinskih servisov. Toda tam že navsezgodaj zjutraj srečaš prijazen obraz, nasmeh in »Lep dan vam želim, gospa!« katerega od Petrolovih delavcev.
V VDC Sožitje Kamnik pa že drugo leto zapored spoznavamo, da zaposleni na BS Petrol niso zgolj profesionalno prijazni ampak imajo tudi dobro srce, kot radi rečejo naši varovanci, mladostniki in odrasli z motnjami v duševnem razvoju, ki dnevno ustvarjajo v delavnicah pod posebnimi pogoji na Lokah v Tuhinjski dolini.
Trije bencinski servisi, Petrol Tuhinj, Petrol Perovo in Petrol Kamnik II na Bakovniku (predstavnika zadnjega smo na skupnem srečanju pogrešali) so njim in zaposlenim v VDC z donacijo polepšali praznične dni.
»Prepričani smo, da gre denar v prave roke«, je nasmejanim obrazom v imenu vseh treh servisov zagotovil g. Jernej iz Tuhinja. In še kako prav imajo.
Po prejemu darilnih čekov v vrednosti 600 EUR smo predstavnikoma BS razkazali VDC in izdelke varovancev, pa tudi grafično stiskalnico in sabljo za razrez voščilnic, ki smo ju kupili za donacijo v preteklem letu. S ponosom smo jima predstavili naše grafike, s katerimi že v letošnjem letu sodelujemo na vseslovenskem festivalu Igraj se z mano. V grafični tehniki pa smo izdelali tudi preko 2000 novoletnih voščilnic.
Tudi letošnja sredstva bomo porabili za nakup delovnih pripomočkov, ki nam bodo omogočali razvoj novega zaposlitvenega programa.
Z donacijami ali naročanjem naših izdelkov nam pomagate številni občani, podjetja in organizacije v občini Kamnik, Domžale, Mengeš; neredko voščilnice zaidejo tudi v Ljubljano in dalj.
Lepo je, ko se zaveš, da kljub drugačnosti nisi sam. Hvala, prijatelji!
 

Za VDC Sožitje, Irena Bizjak

 

(fotogalerija)