Domov | Koledar dogodkov | "Kamenčki dobrih želja" ...

"Kamenčki dobrih želja" - praznična delavnica in druženje

9. december 2015, ob 16.30 uri
Kraj dogodka: Velika sejna soba družbe Roche, Vodovodna 109, Ljubljana

Vabilo na praznično delavnico in druženje

KAMENČKI DOBRIH ŽELJA

za hospitalizirane bolnike

Tako kot vsako leto, bomo tudi letos v prazničnih dneh hospitaliziranim bolnikom, ki se zdravijo na hemato-onkoloških oddelkih slovenskih bolnišnic, prinesli k bolniški postelji upanje, pogum, moč, nasmeh, dobro voljo in še kaj… letos s KAMENČKI DOBRIH ŽELJA, ki jih bomo izdelali skupaj z vami. J Letos bosta delavnici z druženjem v Ljubljani in Mariboru. Gostja delavnic bo tudi gospa Fani Zrimšek, ki bo na začetku predstavila projekt ŠOLA ZDRAVJA, katere osnovna aktivnost je jutranja telovadba na prostem, ki se izvaja v številnih krajih in mestih širom po Sloveniji ter lahko postane koristna aktivnost tudi vsakega izmed nas. Gospa Zrimšek je tudi sama navdušena rekreativka in nam bo z veseljem predstavila nekaj vaj.

KJE IN KDAJ SE DOBIMO?

LJUBLJANA: 9. december 2015, ob 16:30, Vodovodna 109, Lj., velika sejna soba družbe Roche

MARIBOR: 16. december 2015, ob 16:00, Center za sluh in govor, Vinarska ul. 6, Maribor

KAMENČKI DOBRIH ŽELJA

Ko sta Mojca Jambrešič in Marta Jurkovič, prijateljici in članici Združenja L&L, izvedeli za svojo diagnozo Hodgkinov limfom, sta poleg strokovne pomoči potrebovali tudi čustveno oporo. Našli sta jo med seboj in v posameznikih s podobno izkušnjo, saj so najbolje vedeli, kako se počutita in kaj prestajata. Bolezen ju je povezala in sčasoma sta spoznali, kako pomembno je pri zdravljenju ali življenju z boleznijo zavedanje, da ti nekdo stoji ob strani v najtežjih trenutkih. Zato sta ustvarili projekt vijoličnih kamenčkov upanja. Začeli sta zbirati drobne kamne, jih barvati in nanje pisati spodbudne misli ter jih začeli deliti bolnikom in njihovim svojcem. Letos septembra sta se kot ambasadorki kampanje NAJBOLJŠA NOVICA, ki jo vodi naše združenje, vključili v osveščanje javnosti in bolnikov ter v kampanjo prinesli tudi KAMENČKE DOBRIH ŽELJA , ki smo jih nato skupaj jeseni delili na hemato-onkoloških oddelkih slovenskih bolnišnic. Nemogoče je izmeriti, koliko upanja, moči in optimizma so kamenčki doslej že vzbudili pri bolnikih in njihovih svojcih. A želimo, da svoje pozitivno sporočilo delijo še naprej. Zato jih bomo tokrat izdelali skupaj z vami in nadaljevali njihovo poslanstvo.

Prosimo vas, da nam zaradi lažje organizacije obeh srečanj sporočite morebitno udeležbo (MB ali LJ). Lahko po elektronski pošti limfom.levkemija@gmail.com ali po telefonu. Telefonske prijave zbira Brina Žagar, tel. 040 721 568.

Vsem, ki boste žal zadržani in si ne bomo uspeli osebno izreči dobrih želja, želimo v prihajajočih praznikih ter v letu, ki prihaja, vse dobro, predvsem vse tisto, kar vas napolnjuje z dobro voljo, pogumom, upanjem in osebno močjo. Želimo vam krepkega zdravja!

Lep pozdrav in nasnidenje! J
Kristina Modic, predsednica Združenja L&L
--
SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L / SLOVENIAN LYMPHOMA AND LEUKEMIA PATIENT ASSOCIATION, L&L
sedež/headquarters: Povšetova 37, SI - 1000 Ljubljana
pisarna/office: Dunajska 106, SI - 1000, Ljubljana
Tel: + 386 (0)40 240 950,
Kristina Modic: + 386 (0)31 643 122
Milena Remic: +386 (0)41 791 995
www.limfom-levkemija.org