Domov | Koledar dogodkov | Metode samopomoči pri ...

Metode samopomoči pri boleznih notranjih organov

19. marec 2014, ob 18.00 uri
Kraj dogodka: Knjigarna ZDAJ, Vodnikova cesta 187

V 135. mozaiku za dušo bo na vašo željo naš gost ponovno ruski nevrolog in manualni terapevt, dr. Nikolay Grishin, ustanovitelj Šole zdravja v Sloveniji in avtor petih knjig s področja zdravstvene preventive.
Iz ciklusa njegovih tematskih predavanj v Knjigarni ZDAJ nam bo tokrat predstavil oblike samopomoči pri obolenjih notranjih organov. Govoril bo o boleznih želodca, črevesja, mehurja, ledvic in o sladkorni bolezni, naučili pa se bomo tudi pozorno spremljati spremembe svojega počutja. Če vemo, s katerim notranjim organom je povezan določen bolezenski znak, bomo lahko hitreje ugotovili, kateri organ nas nagovarja in od nas pričakuje pomoč.

Preprečevati - to je zapoved in moto dr. Nikolaya Grishina. Nekoč je kot predstavnik uradne medicine predpisoval zdravila, danes pa se zavzema za celostni pristop in preventivo. Iz vojaških izkušenj pozna strategijo: obstajata cilj (kamor moramo priti) in taktika (kako bomo ta cilj dosegli). »Brez cilja ni kakovostnega življenja.« S to strategijo in svojimi petimi knjigami ozavešča ljudi in jih uči, da je zdravje predvsem v njihovih rokah.

Dr. Nikolay Grishin je ruski nevrolog in manualni terapevt, ki je številne Slovence pripravil do rednega jutranjega razgibavanja. Preprečevanje bolezni je eden od temeljev njegove Šole zdravja, ki jo izvaja v več slovenskih krajih. Trenutno na različnih krajih Slovenije deluje 62 skupin, društvo pa ima že več kot tisoč osemsto članov.
Končal je Vojaško medicinsko fakulteto v sibirskem Tomsku in delal kot vojaški zdravnik v Belorusiji in v Nemčiji.V Ljubljani živi in dela od leta 2002. V svoji ordinaciji opravlja manualno terapijo, kraniosakralno in visceralno terapijo.

»Zdrav človek ne more zboleti.« (Peter Amalietti)

www.studio-orhideja.com

Zaradi velikega zanimanja vas prijazno prosimo za potrditev udeležbe.

Veselimo se ponovnega srečanja z vami!

Knjigarna ZDAJ,Vodnikova cesta 187, Ljubljana
tel. 05 99 51 622, Gsm: 031 711177
www.knjigarnazdaj.si

Če ne želite več prejemati teh obvestil, se lahko odjavite s klikom na povezavo in odjavite gnikolay@siol.net s seznama.