Domov | Koledar dogodkov | VIKEND INTENZIV RAZVIJANJA ...

VIKEND INTENZIV RAZVIJANJA SAMOPODOBE IN SAMOSPOŠTOVANJA

22. oktober 2011, ob 9.00 uri
Kraj dogodka: Ljubljana Rudnik

 Pozdravljeni!
Jesen trka na vrata in pogosto se s krajšimi dnevi tudi naše razpoloženje preveša v bolj turobne tone. Pozitivna samopodoba in samospoštovanje se povezujeta s psihičnim blagostanjem – povečujeta toleranco za stres, uspešno soočanje z življenjskimi izzivi ter pomembno dvigujeta kvaliteto življenja.

Da bi si pripravili psihološko popotnico za jesenske in zimske dni ponovno pripravljam VIKEND INTENZIV RAZVIJANJA SAMOPODOBE IN SAMOSPOŠTOVANJA.

Delavnica je namenjena vsem, ki bi želeli aktivno pristopiti k razvijanju svoje samopodobe in samospoštovanja oziroma jih te teme zanimajo. V varnem vzdušju majhne skupine 6 do 8 posameznikov se bomo na poglobljen način ukvarjali s temami, kot so diagnostika naše samopodobe, temelji naše samopodobe in samospoštovanja ter principi razvijanja le te, poudarek pa bo na konkretnih metodah in tehnikah, s katerimi se bomo opolnomočili za kontinuiran razvoj pozitivne samopodobe in samospoštovanja.

Delo bo potekalo interaktivno. Poudarek bo na praktičnih vsebinah, osebnem delu in relevantnosti za vsakdanje življenje. Pri svojem delu integriram elemente kognitivno vedenjske terapije (KVT), transakcijske analize (TA), Imago partnerske terapije pa še kaj.

Od delavnice lahko pričakujete med drugim odgovore na naslednja vprašanja:
Kakšna je čisto zares moja samopodoba?
Kako se je moja samopodoba oblikovala v to, kar je?
Kako si lahko na konkreten način izboljšam svojo samopodobo?
Kako lahko jaz prispevam k oblikovanju pozitivne samopodobe in samospoštovanja svojih najdražjih (otrok, partnerja, prijateljev.. )?

Odgovore na ta in še na mnoga druga vprašanja bomo skupaj oblikovali na VIKEND INTENZIVU RAZVIJANJA SAMOPODOBE IN SAMOSPOŠTOVANJA.

KDAj: sobota in nedelja, 22. in 23.10.2011

Začeli bomo ob 9:00 in končali v soboto okoli 17:00 oziroma v nedeljo ob 15:00.

Kje: Ljubljana Rudnik

CENA: 150,00€.

KONTAKT: za več informacij me prosim kontaktirajte na GSM 041 421 532 ali po mailu tjasa.kos@guest.arnes.si.

Ob zadostnem zanimanju bom ponovno pripravila tudi večtedenski program za majhno skupino zaprtega tipa na isto temo, v kateri bomo identične vsebine predelovali na bolj procesen način.

Prosim posredujte to informacijo vsem, za katere menite, da bi jih utegnila nagovoriti!

Barvite in samozavestne jesenske dni vam želim
Tjaša M. Kos, univ. dipl. psihologinja

Delavnico vodim Tjaša M. Kos, univ. dipl. psihologinja in specializantka integrativne transakcijske analize. V zasebni privatni praksi delam s posamezniki, pari in skupinami. Pri svojem delu se največ srečujem z anksioznimi motnjami (socialna anksioznost, fobije...), izgorelostjo (burnout), depresivno simptomatiko, situacijsko in razvojno pogojenimi krizami (osamosvajanje, ločitev...), nezadovoljujočimi življenjskimi vzorci, težavami zaradi nepredelanih travmatskih doživetij ter partnerskimi krizami. Pri svojem delu v okviru humanistične paradigme integriram elemente kognitivno vedenjske terapije (KVT), integrativne transakcijske analize (TA), Imago partnerske terapije, delo v transu, pri predelavi travmatskih izkušenj pa uporabljam zelo učinkovito tehniko EMDR.

Nekaj utrinkov udeležencev iz dosedanjih delavnic na temo razvijanja samopodobe in samospoštovanja:

Marko, 35:
»Odprlo mi je ene stvari. Zdaj štekam, od kje mi eni moji filmi, ki se jih nisem in nisem mogel otresti. In predvsem vem, da ni nujno, da je tako in da mi tega več ni treba. Naučil sem se veliko o tem, kako se da tudi drugače in kako lahko poskrbim sam zase….«


Janja 25:
»Vesela sem, da sem prišla, ker zdaj vem, kako bom lahko zares razvijala svoje potenciale in se tega prav veselim!«


Maja, 32:
»Izkušnja skupine mi je bila fantastična. Toliko enih novih zgodb.. in v vsakem zagledaš delček sebe. Prek drugih sem ogromno izvedela o sebi – in za sebe. Res fajn skupina.. in vem, da bom zdaj drugače gledala na marsikaj v življenju. Želim si, da bi tole slišal še moj partner, pa še kdo od mojih prijateljev.«


Vesna, 50:
»Bila sem že na veliko delavnicah, vendar takšnega pristopa še nisem doživela. Veliko stvari se mi je odprlo…. Predvsem sem pa vesela, da vem, kako naprej in da imam prvič polno nekih konkretnih orodij, s katerimi si lahko pomagam. Hvala vam vsem za vse, kar ste bili pripravljeni deliti z mano. Zelo me je obogatilo.«


Jan, 20
»Prišel sem zelo negotov in me je bilo kar malo strah. Zdaj sem pa zadovoljen, ker sem videl, da sem v bistvu kar v redu. In mislim, da sem izvedel veliko uporabnega zase.«


Vid, 30:
To je bila moja prva tovrstna izkušnja in presenečen sem, koliko sem izvedel o sebi. Odhajam pa optimističen in vesel, ker vidim, kako veliko se da narediti – in da sem pravzaprav že skoraj tam! «