Domov | Zgodilo se je | Usposabljanje o vodenju v ...

Usposabljanje o vodenju v skupini, 28.02.2017

ČLANICE IN ČLANI ŠOLE ZDRAVJA

V torek, 28. februarja 2017, sem se v okviru ŠZ, udeležila tematskega usposabljanja o vodenju v skupini. Potekalo je na SLOVENSKI FILANTROPIJI.
Slovenska Filantropija se po novem nahaja v obnovljeni hiši v neposredni bližini viškega pokopališča v Ljubljani. Presenetilo me je dejstvo,da sem od mnogih članov društva, bila edina udeleženka. Naj malo pojasnim, kako poteka 7 ur v tej ustanovi. To niso suhoparna predavanja, temveč izmenjava izkušenj, odgovori na mnoga vprašanja o vodenju v skupini. Odlična voditelja s svojim znanjem vodita izobraževanje po strokovni plati. Prisotni so bili prostovoljci iz prosvete, športa ...... Sedenje v krogu (na stolih), kjer poslušajo vsi mnenje predavatelja in udeležencev ima posebno energijo spoznavanja. Tema vodje v skupini se nam zdi enostavna, a ni vedno tako. Zato je zelo važno:
1. osnovno delovanje skupine
2. kako se skupina razvija
3. vloga vodje v skupini
Ljudje smo vsak svoja osebnost, zato imamo pravico, do svojega mnenja in razmišljanja. To pa lahko vodi včasih do nekaterih konfliktnih situacij. Kako se spopasti ob takih dogodkih, kako vzpostaviti prijetno vzdušje, kjer se prepleta tudi zabava izven telovadnih prostorov, pa izveste na SF. To je bilo moje drugo izobraževanje v tej ustanovi. Nad videnim in slišanim sem zelo navdušena. Zelo priporočam! Pijavite se v bodoče. Ne bo vam žal.
Pa še nekaj. Po odmorih smo vsi skupaj naredili nekaj naših vaj 1000 gibov.Tako sem malo prispevala tudi k promociji društva.

LEP POMLADNI POZDRAV
BARBARA -SKUPINA BS3 LJUBLJANA

MOTIVIRANJE IN SPREMLJANJE PROSTOVOLJCEV, Ljubljana, torek 28. 2. 2017, med 9. in 16. uro.

Gre za vedno aktualno mentorsko usposabljanje, namenjeno tako novim kot tudi že izkušenim mentorjem. Poglobimo se v naslednje teme:

·      Zunanji in notranji motivatorji ter priprava prostovoljskih aktivnosti, ki jih spodbujajo.

·      Kako čim bolje spremljati posameznega prostovoljca in kje so meje prostovoljskega dela?

·      Kakšno nagrajevanje prostovoljcev je dovoljeno, pa tudi najbolj učinkovito?

·      Kako vzpostavljati dober sodelovalni odnos med mentorjem in prostovoljci?

Usposabljanje bosta vodila Tjaša Arko in Primož Jamšek