Domov | Zgodilo se je | Skupina Ihan v Planici, ...

Skupina Ihan v Planici, junij 2016

AKTIVNOSTI NI NIKOLI PREVEČ

Telovadke skupine Šole zdravja iz Ihana smo se v deževnem jutru v mesecu juniju podale na izlet na Gorenjsko. Že v Mojstrani, ker smo ogledali Planinski muzej so nas pričakali sončni žarki, ki pa so nas spremljali vse do odhoda iz Gorenjske v večernih urah. Po ogledu muzeja smo pot nadaljevali proti največjemu slovenskemu športnemu centru v Planici. Ob ogledu skakalnic smo imeli priložnost videti naše skakalke, ki so opravljale trening skokov. Veličasten pogled skakalnice tako iz nižinske kot višinske točke je ostal nepozaben spomin.

V Planici, ker se vsak dan , vsaj tako je bilo tudi tisto sredo, ustavi več turistov, je naša skupina predstavila jutranjo telovadbo. Kraj, vreme in pogledi turistov,ki smo jih bili deležni med izvedbo telovadbe je bil naš skupni ponos, da smo del skupine Šole zdravja.

Po ogledu Planice smo pot nadaljevali proti Vršiču, oz. do Tonkine koče, ker nas je že čakalo kosilo. Vreme nam je bilo naklonjeno, tako da smo pot po kosilu nadaljevali še do Vršiča. Po krajšem sprehodu na Vršiču, smo se vrnili domov.

V spomladanskem času smo si ogledali Konjeniški center na Brdu pri Ihanu. Zahvaljujemo se g. Alojzu za predstavitev centra, še posebej pa ker nas je seznanil z zgodovino kmetije Kovačevih iz Brda. To je kraj kjer danes stoji nov Konjeniški center Brdo. Pa naj vas še spomnimo, rožce za naše zdravje smo v gorskem svetu – na Veliki Planini že nabrali. Breda – hvala za povabilo in sprejem, ki nam ga omogočiš vsako leto.

Prihaja čas gozdnih dobrot, borovnice so že v naših domovih, čakamo pa še na gobarski pohod. To je naša vsakoletna tradicija, samo če nam jih bo narava kaj podarila.

Torej, ihanske telovadke in telovadci smo kar aktivni, vedno se nam še kaj dogaja. Vsem, ki sodelujete pri izvedbi in organizaciji naših dopolnilnih aktivnosti se v svojem imenu in imenu vseh telovadk in telovadcev zahvaljujem. Zahvala našemu sponzorju Krajevni skupnosti Ihan.

Besedilo: Helena Rode