Domov | Aktualno | MINISTRICA ZA ZDRAVJE, ...

MINISTRICA ZA ZDRAVJE, MILOJKA KOLAR CELARC, V TOREK, 7. APRILA 2015, V SKUPINI LJUBLJANA PRULE

Kdor ni uspel videti posnetka v živo oddaja Dobro jutro, si ga lahko pogleda na spodnji povezavi. TV objava je bila tudi Na Planetu TV, v poročilih ob 19h. Posneli so nas tudi iz Pop TV in Kanala A.

                Prispevek RTV

                                          Fotogalerija 1
                                                             Fotogalerija 2 

Zdenka Katkič
predsednica društva Šola zdravja


4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174329114

V torek 7. aprila 2015 je znami telovadila tudi ga.Milojka Kolar Celarc, ministrica za zdravje. Spodaj je povezava za ogled prispevka. Začtetek je na 18. minuti.
Zahvaljujem se članom in članicam skupine Ljubljana Prule, voditeljici Savici Brajič, vsem članom in članicam iz sosednjih skupin, ki so prišli v pomoč in podporo. Saj smo imeli lepo priložnost za predstavitev društva.


VABILO

Spoštovane novinarke in novinarji,

ob Svetovnem dnevu zdravja, ki ga vsako leto obeležujemo 7. aprila 2015,
vas vljudno vabimo, da se
pridružite jutru z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, in sicer:


· od 7.30 do 8.00 na Špici na Prulah v Ljubljani na obisku društva Šola zdravja , kjer bo ministrica za zdravje poklepetala s predsednico društva Zdenko Katkič, Šola zdravja in izročila poslanico ob Svetovnem dnevu zdravja 2015;
· od 8.30 do 9.00 na zdravem zajtrku v sejni sobi Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), OE Ljubljana, Zaloška cesta 29, Ljubljana in
· ob 9. uri na Nacionalnem posvetu o varnosti živil, v predavalnici NIJZ, OE Ljubljana, Zaloška cesta 29, Ljubljana.


V Sloveniji, podobno kot v razvitih državah, narašča število prebivalcev s kroničnimi nenalezljivimi boleznimi, ki so na prvem mestu po vzrokih smrti. Te bolezni so povezane z neustrezno prehrano in telesno nedejavnostjo in se pojavljajo vedno bolj zgodaj, tudi že pri otrocih.

Z Resolucijo o nacionalnem programu o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje 2015 – 2025 želimo izboljšati prehranske in gibalne navade prebivalcev od najzgodnejšega obdobja življenja do pozne starosti.

Vljudno vabljeni!

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE
ODNOSI Z JAVNOSTMI
Štefanova ulica 5, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: +386 1 400 6973 ali T: +386 1 400 6989
pr.mz@gov.si
www.mz.gov.si