Domov | Aktualno | 1. obletnica skupine Črnomelj

1. obletnica skupine Črnomelj

Prva belokranjska skupina društva Šola zdravja v Črnomlju, prisrčno vabi na svojo 1. obletnico. Slavnostna telovadba bo v soboto, 23. maja 2014 ob 8. uri na Gričku v Črnomlju.

 

                                    Društvo ŠOLA ZDRAVJA

Podružnica 10   BELA KRAJINA,

                       
                                                            skupina Črnomelj 

ČE SI V STAROSTI ZDRAV, JE ISTO, KOT DA IMAŠ DVE MLADOSTI J

in za zdravje, za boljše in kvalitetnejše življenje  gre v tem našem projektu  

ŠOLA ZDRAVJA, ker :

                                  ZDRAV ČLOVEK, ZDRAVA DRUŽBA  = ZDRAVA DRŽAVA   
                                                                 
                                                               
NA GRIČKU

  Ko sonce me zjutraj predrami,              Pod Gričkom Črnomelj počiva,

veselo na Griček hitim,                        na Gričku življenje vrvi.

saj tam so prijatli že zbrani,                     Nam ptičica v lipah zapoje,

da tisoč jaz gibov nar'dim.                nam zdrav, srečen dan zaželi…….


Tako milo z belokranjskim melosom zvenita prvi dve kitici naše himne,
ki vabita na Griček  in sem vabimo tudnam pridružite, da skupaj slovesno in v gibanju proslavimo svoji VAS, naše drage  goste in prijatelje, da


PRVI ROJSTNI DAN ŠOLE ZDRAVJA V ČRNOMLJU
.


Z veseljem smo pripravili praznovanje, na katerega ste vabljeni s svojimi najbližjimi, da jim skupaj s ponosom predstavimo koncept Šole zdravja, da vidijo in doživijo zakaj tako radi vsakodnevno hitimo na vadbo, ki po enem letu že kaže dobre učinke na naše počutje, zdravje in telo.

Upravičeno smo ponosni na svoje delo, na rezultate dela in na odziv v okolju, ki je zaznalo našo pozitivno naravnanost. Na Dnevu odprtih vrat, kakor smo ga poimenovali, bo dana možnost, da se tudi naši bližnji srečajo z našimi  navdušenimi belokranjskimi in dolenjskimi sošolci in sošolkami ŠZ, da spoznajo ustanovitelja in idejnega vodjo projekta Šole zdravja in avtorja vadbe 1000 gibov spec. nevrologa, dr. Nikolaya Grishina, ki bo vodil polurno vadbo in povedal nekaj o pozitivnih učinkih tega projekta.

 

Tako smo si zamisli naše srečanje:

V PETEK, 23. MAJA 2014 ob 8.00 uri vas z veseljem pričakujemo na našem vadbenem prostoru  NA GRIČKU v Črnomlju. Sprejeli vas bomo   z belokranjsko pogačo, ki jo bodo naše članice spekle v znak dobrodošlice.

Najprej vas bomo pozdravili. Tudi županja ga. Mojca Čemas Stjepanovič in   predsednik KS Črnomelj g. Jaka Birkelbach nas bosta počastila s svojo prisotnostjo in nas nagovorila.

V kulturnem programu nam bo skupina otrok, Delfinčki, iz vrtca, starosti 5-6 let, zapela in se nam z vzgojiteljico pozneje pridružila pri telovadbi.

Nadaljevali bomo z vadbo 1000 gibov, ki jo bo tokrat vodil dr. Nikolay Grishin (ob 8.45 uri).

Po vadbi bomo druženje nadaljevali v prijaznem klepetu in skromni pogostitvi. Naši člani, usposobljeni lokalni turistični vodniki, Majda, Ana in Dane nam bodo na najvišji točki Grička, pri spomeniku NOB, predstavili zanimivosti Bele krajine in Črnomlja.

Nato bomo približno ob 10. uri organizirali pohod do Kanižarice, kraja novonastale skupine Šole zdravja (cca 3-4 km lahkotne hoje) in do restavracije Štajdohar, kjer bomo ob 11.30 praznovanje nadaljevali ob dobri malici in kapljici.

Za približno 5 eur bo na voljo dobra malica. Na izbiro bo možnost izbire  enolončnice ali mesa s prilogo in solato. Cena je samo približna, odvisna od števila prijavljenih in šele v torek, ob rezervaciji, bodo te stvari dokončno dorečene.

Zato vas prosim, da mi zaradi lažjega organiziranja predhodno prijavite približno koliko enolončnic bi želeli. Malica bo izdatna in nam lahko nadomesti kosilo.

Veselimo se srečanja z vami in vas z veseljem pričakujemo in prosim, da prisotnost in število udeležencev potrdite do četrtka do 12. ure.

           
             Lepo vas pozdravljam:             

Vodja skupine ŠZ Črnomelj

Lidija Malešič, tel. 040 784 400