Domov | Aktualno | Dolenjske Toplice gostile ...

Dolenjske Toplice gostile Srečanje vseh skupin Društva Šola zdravja, 14.06.2014

Od treh napovedanh srečanj vseh skupin Društva Šola zdravja v letu 2014 smo v soboto 14. junija 2014 imeli letošnje drugo - Srečanje v Dolenjskih Toplicah 2014. Bilo je lepo, pestro in spet nepozabno. Tokrat se je reka ljudi v oranžno oblečenih majicah razlila po jasi sredi gozda in pod vodstvom dr. Grishina smo resno razgibali vse sklepe in mišice, od dlani do podplatov. Zbralo se je okrog 500 članov iz vseh koncev Slovenije. Po kratkem programu in po skupni telovadbi "1000 gibov" so sledile različne aktivnosti po lastni izbiri: obisk muzeja Kočevarjev staroselcev v Občicah pri Dolenjskih Toplicah in ogled zeliščarske kmetije priznanega zeliščarja Jožeta Majesa; pohod do naturističnega kopališča Mali raj v Dolenji vasi ob reki Krki; vodeni ogled po Dolenjskih Toplicah in obisk domače tržnice in seveda,kopanje v kopališču Terme Krka. Izbira je bila pestra in za vsakega se je našlo kaj zanimivega. Po teh aktivnostih je ob vrnitvi na jaso za kosila odlično poskrbelo gostišče Terme Krka s pestro ponudbo jedi. Jutro smo začeli pozitivno z razgibavanjem v objemu narave, kar je obetalo prijeten in sproščen dan. Tako je tudi bilo. Dan v Dolenjskih Toplicah se je živahno zaključil z množičnim plesanjem sredi dneva na jasi sredi stoletnih smrek. Dokaz, da smo člani društva Šola zdravja v zelo dobri kondiciji. Zahvaljujemo se organizacijski ekipi Podružnice Dolenjske Toplice in Termah Krka, ki so veliko pomagali s svojo podporo in finančno pomočjo pri organizaciji tega dogodka. Več fotografij dobite v Fotogaleriji.

 
    

SREČANJE VSEH SKUPIN DRUŠTVA ŠOLA ZDRAVJA

 

Dolenjske Toplice 2014

SOBOTA, 14. JUNIJ 2014 OB 9. URI

  

PROGRAM SREČANJA V DOLENJSKIH TOPLICAH: 

Prihod udeležencev na prireditveni prostor od 8. do 9. ure. S parkirnega mesta Balneje je cca 5 minut hoje do jase, kjer bo potekala prireditev. Srečanje bo ob vsakem vremenu. Možnost jutranje kave v ponudbi gostišča Terme Krka.

        foto: Neda Galijaš

9.15 nagovor in predstavitev društva Šola zdravja – govornica predsednica društva Zdenka Katkič;

9.30 pozdravni nagovor župana Dolenjskih Toplic  gospoda Jožeta Muhiča;

9.40 nagovor vodje podružnice Dolenjske Toplice Dušana Peterlina;

9.50 vadba pod vodstvom dr. Nikolaya Grishina;

10.20 skupinsko slikanje.


Od
11. ure se začnejo aktivnosti po lastni izbiri :

1. vodeni ogled po Dolenjskih Toplicah in obisk domače tržnice;

2. kopanje v kopališču Terme Krka (do štiri ure) - cena 8.80 €;

3. vodeni ogled in obisk muzeja Kočevarjev staroselcev v Občicah pri Dolenjskih Toplicah (cena 1 €)  in ogled zeliščarske kmetije priznanega zeliščarja Jožeta Majesa (možnost nakupa čajev, tinktur, mazil …).

4. pohod po dolini Krke z ogledom naturističnega kopališča » Mali raj«. Pohod s postanki bo trajal približno 2 uri.


Od
13. ure dalje bo na kraju prireditve možnost za kosilo. V ponudbi bo več menijev, ki jih ponuja gostišče Terme Krka (jedilnik spodaj*). V tem času se lahko skupine predstavijo s svojimi himnami. Za veselo in prijetno druženje, vabimo vse zborovodje in pevce k petju ljudskih pesmi  Po kosilu in druženju pa bo vsaka skupina določila čas svojega odhoda.


Odgovornost:
 Vsak udeleženec se prireditve udeleži na lastno odgovornost. Za mladoletne osebe do 14 let prevzamejo odgovornost starši oz. spremljevalci.      

 Avtobusni prevozi:

Prosimo, da se skupine med sabo povežete (kontaktirate) in dogovorite za skupni prevoz po regijah.

LJUBLJANA, IG– prijave do 26.05.'14 zbira Marija Miklič; e-mail: marijam02@gmail.com; tel: 041/648 732

OSREDNJA SLOVENIJA (Tržič, Šenčur, Lahovče, Brnik, Kamnik, Podgorje, Domžale, Litija, Sava, Šmartno pri Litiji, Kresnice, Mengeš, Trzin) – prijave do 6.06.'14 zbira Zdenka Katkič; e-mail: telovadba7.30@gmail.com; tel.: 040/397 277

 

*Gostinska ponudba gostišča Terme Krka:


Čevapčiči 0,18 kg (žar, obloga, kruh) – 7,00 €

Svinjska zarebrnica 0,20 kg (žar, obloga, kruh) – 8,00 €

File postrvi s tržaško omako 0,18 kg (zelenjava z žara, kruh) – 8,00 €

Popečen sir 0,16 kg (zelenjava z žara, kruh) – 7,00 €

Priloge: pečen krompir z zelišči, zelenjava z žara - 2,50 €

Hišni jabolčni zavitek 0,25 kg – 2,50 €