Domov | Aktualno | Svetovni dan zdravja – ...

Svetovni dan zdravja – Gibajmo 30 minut na dan

 Vabimo vsa društva, da se nam pridružijo in predstavijo svoje redne aktivnosti. Prireditev bo ozvočena, za društva bodo na razpolago stojnice (za promocijski material) in možnost 15 minutne predstavitve. Prijave zbiramo do vključno srede, 10.04.'13.
Kontakt: MAJA (041/325 441) ali maja.solazdravja @gmail.com


                                        
                                                                                     


DRUŠTVO ŠOLA ZDRAVJA, OBČINA DOMŽALE in ZAVOD ZA ŠPORT DOMŽALE

VABIJO na prireditev

SVETOVNI DAN ZDRAVJA – GIBAJMO 30 MINUT NA DAN
ČEŠMINOV PARK DOMŽALE

11. in 12. APRIL 2013 od 17h do 19h

SKUPAJ BOMO PREŽIVELI ŠPORTNO REKREATIVNI POPOLDAN. PRIKAZALI RAZLIČNE TELESNE AKTIVNOSTI ZA VSE GENERACIJE. SE SPOZNALI, KAJ NOVEGA NAUČILI, VIDELI, DOŽIVELI.

VABIMO VSA DRUŠTVA, DA SE NAM PRIDRUŽIJO IN PREDSTAVIJO SVOJE REDNE AKTIVNOSTI. PRIREDITEV BO OZVOČENA. ZA DRUŠTVA BODO NA RAZPOLAGO STOJNICE (za promocijski material) IN MOŽNOST 15 MINUTNE PREDSTAVITVE. PROSIMO ZA PRIJAVE do vključno srede 10.4.13; MAJA 041 325441 ali maja.solazdravja @gmail.com


VABIMO TUDI VSE OBČANE IN OBČANKE TER VSE OTROKE IN MLADOSTNIKE, DA SE PRIDRUŽIJO IN AKTIVNO PREŽIVIJO POPOLDANSKE URICE.


GIBANJE JE DOBRO ZA ZDRAVJE. GIBAJMO VSAJ 30 MINUT NA DAN

Pomen redne telesne (gibalne) dejavnosti za zdravje
Zdravje omogoča in zagotavlja kakovostno življenje in je temeljni vir razvoja vsake družbe. Ne poznamo področja družbenega življenja, ki ne bi vplivalo na zdravje. Za zdravje je najprej odgovoren vsak posameznik. Nezadostna telesna (gibalna) dejavnost je eden izmed najpomembnejših dejavnikov nezdravega življenjskega sloga, h kateremu prispevajo tudi nezdrava prehrana, kajenje, nedovoljene droge, stres in uživanje alkoholnih pijač.

Športna rekreacija – je prostočasna telesna (gibalna) dejavnost za krepitev zdravja, ki ima svoj predmet obravnave, definicijo, cilje, metode in za katero se odloča vsak posameznik prostovoljno, na osnovi svojih želja, potreb, interesov, motivov užitka in zadovoljstva po sprostitvi, razvedrilu, krepitvi telesne zmogljivosti in negovanju svojega telesa, v skladu s svojimi sposobnostmi in zmožnostmi ter v skladu z možnostmi okolja, v katerem živi.

Telesna (gibalna) dejavnost za krepitev zdravja v delovnem in šolskem okolju ali v šolskem okolju zunaj pouka je telesna (gibalna) dejavnost, za katero se odloča in jo izvaja posameznik s potrebo po opravljanju zdravju koristnega opravila ter željo in potrebo po rekreaciji. Pri tem ločimo telesno dejavnost za zdravje:
− na delovnem mestu ali v šoli in
− v delovnem okolju zunaj delovnega mesta ali v šolskem okolju zunaj pouka.DRUŠTVO ŠOLA ZDRAVJA
SLAMNIKARSKA CESTA 18
1230 DOMŽALE
www.srce-me-povezuje.si/solazdravja