Domov | Aktualno | Skupine podružnice ...

Skupine podružnice Ljubljana telovadile na Ljubljanskem gradu

V petek, 18. novembra so se člani ljubljanskih skupin podali na pohod na Ljubljanski grad, kjer so izvedli telovadbo "1000 gibov". Kljub slabemu vremenu so člani DŠZ dokazali, da jih vreme ne moti in so telovadili tako kot vsak dan. Pohod na ljubljanski grad je tudi v takem letnem času zelo lep in barvno privlačen tudi če je deževno.

Več v Fotogaleriji...

V petek 18.novembra 2016 je zjutraj kljub bolj obetavni vremenski napovedi pošteno kapljalo z neba. Slabo vreme je žal zdesetkalo našo udeležbo pri pohodu in vadbi na Ljubljanskem gradu, ki smo jo  organizirali za vse članice in člane DŠZ- Podružnic Ljubljana in Ig. Na grajski hrib smo se podali iz razlićnih koncev Ljubljane, večina peš, nekateri z vzpenjačo in eden pogumnih celo s kolesom. Ob 10.30, ko smo pričeli z jutranjo vadbo "1000 gibov" na Šancah (Najbolj posebna med potmi na Grajskem griču vodi po obzidju na Šancah. To zanimivo sprehajališče v prijetni senci krošenj deves je uredil arhitekt Jože Plečnik. Zanj je uporabil ostanke nekdanje utrdbe, do katere je v 16.stoletju vodilo podaljšano grajsko obzidje, ki danes ni več ohranjeno), nam je nebo pokazalo svoj prijazen obraz in skoraj za pol ure prekinilo svojo deževno aktivnost. Vse vaje od prve do zadnje smo lahko izvedli lepo in natančno ter tako skupaj opravili skoraj 100 000 gibov.

Pred vadbo nas je prijazno pozdravil in nagovoril  g. Franc Možina, predstavnik Mestne občine Ljubljana; iz oddelka za varstvo okolja. V sklopu akcije "PEŠEC BODI preVIDEN" je spregovoril o tem kako pomembno je skrbeti za svojo varnost v cestnem prometu, saj smo kot pešci najbolj ogrožen člen cestnega prometa. Razen doslednega upoštevanja pravil v cestnem prometu, je pri hoji potrebno biti primerno oblečen v svetlejša oblačila in opremljen z odsevnimi telesi. Nekaj odsevnih teles nam je g. Možina v imenu Mol-a tudi razdelil.

Po zaključku naše vadbe je nebo spet pričelo močno jokati in s tem nekoliko otežilo naše nadaljnje načrte s skupinskim fotografiranjem ter nadaljnje obiske gradu in grajskih vsebin. Ob odlični grajski kavi smo se malo pogreli, posušili, se podružili in celo zapeli. 

V prilogi si lahko ogledate nekaj foto utrinkov, ki sta jih prispevala Mare K. in Marija M.

Vsem udeleženkam in udeležencem pohoda se v imenu DŠZ- Podružnica Ljubljana se zahvaljujem za udeležbo in prijetno druženje.

Pika Trpin, DŠZ , Podr. Ljubljana