Domov | Aktualno | DOS 2015 - LESENI ZAČETEK

DOS 2015 - LESENI ZAČETEK

Vse se je začelo... no, z idejo. Ali ne bi bilo kul narediti leseno kolo? Gašperju Cafuti, doktorju strojništva, so se takoj zasvetile oči, takoj je v ideji videl izziv - ali se da narediti leseno kolo, ki je prav tako togo kot karbonsko in lažje od 2 kg? Pa se je usedel za računalnik in začel risati in preračunavati. Nekaj mesecev kasneje je bil projekt zrel za prvi prototip... Po zgolj nekaj popravkih, je bilo kolo nared. Okvir je tehtal manj kot 2 kg, kolo je bilo odlično. Čas je bil, da se pokaže svetu.

Prijatelji so bili navdušeni. In padla je ideja - kaj, če bi šel Uroš (Šemrov) s tem kolesom na DOS?
Saj res, zakaj pa ne ? No, treba je bilo preperičati še Uroša. Najprej, da sploh gre na DOS, potem pa še, da gre z lesenim kolesom. Stvar se je izkazala za lažjo kot so mislili, saj se je Urošu ob pogledu na kolo takoj zasmejalo. Ko je stvar požegnala še njegova Urška, je bila odločitev sprejeta. Uroš gre na DOS 2015 z lesenim kolesom! In s Furmani, se razume.

Ni pa bil edini, ki mu je bilo kolo všeč. Najprej sicer malce skeptično je prišel do Gašperja še Anžon (Boris Meze). Nič ni obljubljal, rekel je, da bi rad najprej preizkusil, kako se kolo obnaša na cesti. In je. Sledial še njegova odločitev - tudi Anžon gre na DOS 2015 z lesenim kolesom! In s Furmani, seveda.

ŠD Furmani so tako postali prvo društvo v zgodovini DOS-a, ki je v solo kategoriji prijavilo dva tekmovalca. In prvo društvo, katerega tekmovalci se bodo podali na DOS 2015 z lesenima kolesoma! In, če poznate njune navijače veste, da bo podvig zelo zanimiv. Tako zanimiv, da se bo o tem posnel celo dokumentarni film!

Ja, letos se res piše ena čudovita zgodba......