Domov | Zgodilo se je | Otvoritev prenovljenega ...

Otvoritev prenovljenega igrišča v ŠRC Reka 24.9.2011

O delovnih akcijah, stroških, pridobitvi denarja, in podobnih temah je bilo do sedaj že toliko napisanega in povedanega, da bi ta del kar preskočila in se takoj navezala na otvoritev otroškega igrišča v ŠRC Reka, ki je potekala v soboto 24.09. 2011 od 14.00 ure dalje.


Mislim, da je eden lepših trenutkov takrat, ko se za nekaj potrudiš in ti zastavljeno v celoti uspe. To bi lahko rekli tudi za sobotno popoldne. Priprave in organizacija so se začele že tako kmalu, da smo imeli dovolj časa za oblikovanje idej in samo izvedbo. Tudi vsi povabljeni, ki smo jih prosili za pomoč so se pozitivno odzvali na naša povabila, potrebovali smo samo še lepo vreme in dobro udeležbo sokrajanov.

Glede na to, da so bila vabila za otroške delavnice razobešena tudi po šolah in vrtcih, je bilo najtežje ugibati o številu udeležencev. Čeprav nas je ob začetku delavnic kar malo stisnilo ob srcu, ker naš športni center ni pokal po šivih zaradi udeležbe, pa se je že v naslednji uri zbralo lepo število otrok, ki so z navdušenjem sodelovali v ustvarjalnih delavnicah. Prva in edina obvezna delavnica je bilo izdelovanje otvoritvenega traku, ki smo ga kasneje potrebovali za uradni del. Sicer pa so bile delavnice razdeljene v dva dela, likovno ustvarjalni in športni del.

V prvem so otroci lahko izdelali trganko z motivom športnika, lonček za svinčnike, različne cvetlice, preizkusili so se v slikanju, najmlajši pa so lahko risali z voščenimi barvicami ali kredami. Za vse malo manj umetniške duše pa je bila organizirana delavnica, kjer so lahko otroci izdelali lok in puščice, nato pa so se pomerili tudi v ciljanju tarče.

V športnem delu pa smo sproščali energijo pri vlečenju vrvi, preverili hitrost v skokih v vreči, se pomerili v prenosu žogice za namizni tenis z žlico in pokazali letalske spretnosti pri igrici s papirnatim letalom. Nato pa je sledila še težko pričakovana nogometna tekma otrok, za najmlajše pa skoki na napihljivem gradu.

V prijetni družbi in aktivnem popoldnevu je čas kar hitro minil in že smo bili pri uradni otvoritvi otroškega igrišča, kjer nam je nekaj svojih misli zaupal predsednik društva g. Tomaž Rozina, sledil pa mu je župan občine Šmartno pri Litiji g. Milan Izlakar. Otvoritev je bila po mojem mnenju prav prijetna, ne predolga in ne prekratka, v duhu velike zmage in s poudarkom na mladih. Tako so otroci in mentorji, ki so sodelovali na delavnicah in izdelali otvoritveni trak le tega razprostrli po širini igrišča. Nato pa ga je oseba, ki si to tudi najbolj zasluži, predsednik društva, Tomaž Rozina, ki nas s svojo dobro voljo in neskončno energijo motivira, da se ŠRC Reka tako vidno razvija, prerezal in s tem otvoril naš prenovljeni športni center.

Kljub malo bolj hladnem večeru, pa smo nato še kar dolgo v noč vztrajali in se poveselili v družbi sokrajanov in skupine Gadi.

Na koncu pa bi omenila še vse tiste (ki jih ne bom naštevala poimensko, da koga slučajno ne izpustim, upam pa da se boste našli v teh besedah), ki so žrtvovali ne malo svojega prostega časa, pokazali pripadnost društvu in z dobro voljo priskočili na pomoč in se udeležili delovnih akcij, ki so se v zadnjem času kar vrstile. HVALA, da ste si vzeli čas, oziroma da ste si uskladili svoje vsakodnevne dejavnosti tako, da ste lahko sodelovali pri vseh delih v ŠRC Reka. HVALA, če ste nam kakor koli pomagali z nasveti, stroji ali materialom. HVALA pa tudi tistim, ki ste se udeležili otroških delavnic in otvoritve in nam s tem potrdili, da delamo nekaj dobrega, kajti upamo, da bo ŠRC Reka v bodoče prostor, kjer se bodo lahko družile vse generacije naše doline.

Za ŠD Dolina

Mateja Zaman

Slike s prireditve si lahko ogledate na tej povezavi.