Domov | Zgodilo se je | SADJARSKI POHOD

SADJARSKI POHOD
V nedeljo 14. maja 2017 smo organizirali že 11. SADJARSKI POHOD. V nasprotju z lanskim, ko nas je celo pot pral dež, smo letos dočakali lepo toplo nedeljsko jutro. Ko smo se med 8. in 9. uro zbirali na avtobusni postaji številke 13 v Sostrem, je kazalo, da bo udeležba spet slaba.A smo se zmotili. pohodnikov se je kot običajno nabralo preko 50.
Ko smo se povzpeli na prvi griček, se je pred nami odprla prekrasna panorama našega lepega kraja. Splačalo se je za trenutek postati in uživati v prelepem razgledu.Nato smo pot nadaljevali preko vasi Češnjica in Zagradišče, se pri Osredkarju spustili na lepo gozdno pot, ki nas je pripeljala do nekdaj pomembnega, sedaj pa zapuščenega posestva Razori.

 

Malo smo počili, nato pa smo se mimo prekrasno cvetočega travnika spustili v dolino proti Podlipoglavu. Tam nas je pri eni od naših zavzetih članic čakala "takratka" dobrodošlica.Po cesti smo se, tako kot se spodobi, v koloni podali do naslednje postaje, do okrepčevalnice VELO CAFE. Tam smo dobili vsak porcijo golaža in si privoščili kozarček vina, piva ali soka.

S tem se je naše skupno in prijetno druženje zaključilo in v manjših skupinah smo se napotili do startno-ciljne točke na avtobusni postaji.