Domov | Koledar dogodkov | 26. svetovno prvenstvo v ...

26. svetovno prvenstvo v gorskih tekih

5. september 2010, ob 10.00 uri
Kraj dogodka: Velika planina

Prireditev, ki bo Kamnik , ter Veliko planino postavila na športni zemljevid sveta .
Tokrat organizatorji pricakujejo okoli 500 najboljših gorskih tekačev iz celega sveta. Dušan Papež, predsednik organizacijskega odbora in predsednik KGT Papež

»26. svetovno prvenstvo v gorskih tekih bo leta 2010 v Sloveniji – v Kamniku,
to bo tek na Veliko planino v organizaciji KGT Papež. Papež in Šarf sta prijavila kandidaturo.«
 
To je bila novica leta za vse naše reprezentante, ki so se udeležili lanskega svetovnega prvenstva v Italiji. Bil sem vodja slovenske reprezentance, ponosen nanjo, pravzaprav na vse, ki se tako ali drugače ukvarjamo z gorskim tekom bodisi kot funkcionarji, tekači ali organizatorji tekem. V gorsko-tekaških krogih delujem že deseto leto kot predsednik Kluba gorskih tekačev Papež, član odbora za gorske teke pri AZS in organizator teka na Grintovec. Rad delam v teh krogih, ker vlada poštenost in garaštvo, namreč občudujem gorske tekače, kjer ni taktiziranja ampak garaštvo, vztrajnost, treningi.

Ko je Norveška odpovedala kandidaturo, sva s Tomom Šarfom izrekla željo, ki sva jo na tihem že dolgo nosila v sebi, sedaj pa je zaživela v resničnost. V tisti prvi evforiji sem najprej poklical župana Občine Kamnik, g. Toneta Smolnikarja, in mu predstavil projekt, ki bo ime Kamnika in Slovenije ponesel po svetu. Župan je obljubil moralno in finančno podporo in odločitev je padla. Poklical sem tudi ženo, ki mi je takoj ponudila podporo in pomoč, zavedajoč se, da bo velik del organizacijskih priprav na njenih ramenih. Pomoč mi je obljubil tudi Tomo Šarf, predsednik Odbora za gorske teke pri AZS. Vedel sem, da imam za seboj ljudi, ki jim lahko zaupam, da mi bodo pomagali. Ljudi, ki bodo prireditev vzeli za svojo z vso svojo zagnanostjo in odgovornostjo, prijatelji in somišljeniki Grintovca, ki so se že neštetokrat izkazali kot zanesljivi, natančni, odgovorni, predani. Če imaš za seboj take ljudi, potem lahko organiziraš tako veliko prireditev, kot je svetovno prvenstvo.

Ko sem v rokah držal zastavo WMRA kot naslednji direktor prireditve, sem bil resnično ponosen in ganjen, takrat sem si obljubil, da moramo prireditev, ki pomeni čast in dolžnost, izpeljati na najvišjem nivoju. Predsednik Bruno Gozzelino je bil nad kandidaturo navdušen, saj nas pozna kot odličnega in zanesljivega organizatorja ekstremnega teka na Grintovec, ki šteje tudi kot WMRA Grand Prix tekma, poznana doma in v svetu.


ORGANIZATOR :   KGT Papež