Vodnik po programu Evropa za državljane

Izvajalska agencija EACEA je na svoji spletni strani objavila nov Vodnik po programu Evropa za državljane, ki je začel veljati 1. marca 2011. Vodnik po programu je namenjen celovitemu vpogledu v cilje in prednostne teme programa Evropa za državljane (EZD) ter natančnemu opisu pogojev za prijavo projekta v okviru posameznih ukrepov.  

Vodnik po programu lahko najdete na:
  • spletni strani programa Evropa za državljane
http://www.ezd.si/program/vodnik-po-programu/ ali
  • spletni strani Izvajalske agencije EACEA
http://eacea.ec.europa.eu/citizenship/programme/programme_guide_en.php.

Priročnik za izpolnjevanje e-prijavnice (eForm User Guide)

Izvajalska agencija EACEA je na svoji spletni strani objavila tudi nov Priročnik za tehnično izpolnjevanje elektronske prijavnice (eForm User Guide) za program Evropa za državljane.

eForm User Guide služi kot tehnična pomoč pri izpolnjevanju elektronske prijavnice. V njem lahko najdete opis postopka oddaje elektronske prijavnice, znakovne omejitve (koliko znakov lahko vpišete v posamezno okno elektronske prijavnice), kako pripeti dokumente v elektronsko prijavnico (npr. častno izjavo) idr.

eForm User Guide lahko najdete na tej povezavi. Na voljo je le v angleškem jeziku.

Delavnice za izpolnjevanje prijavnic za program Evropa za državljane

Informacijska pisarna programa Evropa za državljane organizira delavnice za izpolnjevanje prijavnic v okviru programa Evropa za državljane, ki bodo potekale v sredo, 4. maja 2011, in četrtek, 5. maja 2011, v Centru Evropa (Dalmatinova 4, Ljubljana).

Sreda, 4. maj 2011
od 10:00 do 11:30 delavnica za:

Akcija 1, Ukrep 1.1 - Srečanja prebivalcev na podlagi pobratenih mest (prijavni rok 1. junij 2011). Gre za projekte srečanj med prebivalci partnerskih (pobratenih) lokalnih skupnosti, ki so namenjeni krepitvi medsebojnega poznavanja in razumevanja med prebivalci in kulturami.

0d 12:00 do 13:30 delavnica za:

Akcija 4 – Aktivno evropsko spominjanje (prijavni rok 1. junij 2011). Gre za ohranjanje spomina na kršitve načel svobode, demokracije in človekovih pravic, ki sta jih povzročila nacizem in stalinizem.

Četrtek, 5. maj 2011
od 10:00 do 11:30 delavnica za:

Akcija 2, Ukrep 2.1 – Projekti državljanov (prijavni rok 1. junij 2011). Gre za raziskovanje inovativnih metodologij in pristopov za spodbujanje dejavnega sodelovanja državljanov na evropski ravni ter dialoga med evropskimi državljani in evropskimi institucijami.

od 12:00 do 13:30 delavnica za:

Akcija 2, Ukrep 2.2 – Podporni ukrepi (prijavni rok 1. junij 2011). Gre za podporo dejavnostim, ki lahko vodijo do vzpostavitve dolgotrajnih partnerstev in mrež in tako zagotovijo boljši odziv na cilje programa in doseganje čim večjega učinka in uspeha celotnega programa Evropa za državljane.

Vabljeni so predstavniki občin, združenj ali zvez lokalnih organov, društev, zavodov, združenj preživelih, muzejev, zvez splošnega evropskega interesa ter ostalih organizacij civilne družbe, drugih nevladnih in nepridobitnih organizacij. Na delavnici bodo predstavljeni pogoji za sodelovanje na razpisu ter obrazci za prijavo in poročanje

Prosimo, da udeležbo sporočite do četrtka, 21. aprila 2011, na e-naslov info@ezd.si (prijav preko telefona ne sprejemamo). Ob prijavi jasno navedite, na katero delavnico se prijavljate. Udeležba na delavnici je brezplačna.

Izvedbo dogodka v Centru Evropa sta omogočila Urad vlade za komuniciranje in Predstavništvo Evropske komisije v RS.

Več informacij o programu Evropa za državljane je na voljo na spletni strani www.ezd.si, za dodatna pojasnila pa smo Vam na voljo preko spletne pošte info@ezd.si ali telefona 01 430 47 47.
 

Copyright © 2009 - 2021, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.