Kontakt
Kulturno društvo Svoboda center
FOLKLORNA SKUPINA Trbovlje

Trg svobode 11a
1420 Trbovlje

T: +386 41 684 195 (Jožica Brečko)
E: fstrbovlje@gmail.com
Koledar dogodkov

Trenutno ni napovedanih dogodkov.

Povabilo novim članom

Folklorna skupina Trbovlje, ki v okviru Kulturnega društva Svoboda center Trbovlje deluje že dobrih 33 let, v svoje vrste vabi nove člane, ljubitelje folklorne dejavnosti, ki bi želeli sodelovati pri ohranjanju in oživljanju naše kulturne dediščine na področju ljudskih plesov in pesmi. 

Folklorna dejavnost ne obsega samo plesa, pač pa tudi igro, prepevanje ljudskih pesmi in igranje na priročne ljudske instrumente.

Ples brez glasbe?
Ne gre, to vemo vsi....brez dobrih godcev ni plesa!
 

Zato v svoje vrste vabimo in z veseljem sprejmemo plesalce, pevce in instrumentaliste.

Če ti ni do plesa, lahko pomagaš s petjem, če igraš kak inštrument, se lahko pridružiš našim godcem.  

Če ti ni do plesa, petja in muziciranja, pa bi se nam vseeno želel/a pridružiti...te veseli fotografiranje, imaš druga znanja in spretnosti, s katerimi bi lahko prispeval/a k boljšemu delu naše folklorne skupine? Naše koreografije je treba tudi posneti in fotografirati naše nastope, skrbeti za garderobo, noše in ostale pripomočke.... 

Plačilo za naše delo je zadovoljstvo, pa naj bo to po opravljeni vaji in prijetnem druženju ali po dobro opravljenem nastopu, ko nas gledalci, pa če jih je še tako malo, nagradijo z aplavzom, pohvalami in zahvalami.

Nove člane bomo v svoje vrste sprejeli jeseni, ko bomo spet začeli z vajami. Te so običajno ob torkih, s pričetkom ob 18:30 uri, na odru gledališke dvorane Delavskega doma Trbovlje. Obvestilo o začetku vaj bo objavljeno na naši spletni in FB strani.

Do takrat imaš čas za razmislek in odločitev. Vprašanja v zvezi z našo folklorno skupino, našo dejavnostjo ali tvojim morebitnim članstvom pri nas lahko pošlješ na naš elektronski naslov fstrbovlje@gmail.com .... z veseljem ti bomo odgovorili.

Nekaj informacij o nas lahko najdeš  tudi na naši novi spletni strani  http://www.srce-me-povezuje.si/fstrbovlje/ in seveda tudi na naši FB strani.

Folklorna skupina Trbovlje

 

 

Počitnice

Dragi ljubitelji folklorne dejavnosti, dragi obiskovalci naše spletne strani, dragi naši FB prijatelji in sledilci.

Naša folklorna skupina je za letošnje poletje zaključila z vajami. V nedeljo 4. 7. 2021 smo na 18. Etno festivalu v Hrastniku zaplesali še zadnjič v tem poletju. V zadnjem letu in pol je bilo zaradi epidemije in vseh ukrepov v zvezi z njo, naše delovanje močno okrnjeno.  Želimo si, da bi jeseni lahko začeli oziroma nadaljevali v polni zasedbi in s polno paro.

Imejte  lepe počitnice, naužijte se sončka in naberite veliko pozitivne energije. Predvsem pa ostanite zdravi. 

Člani Folklorne skupine Trbovlje.

Spet smo začeli z vajami

 Po dolgem premoru, v katerega smo bili prisiljeni zaradi ukrepov ob epidemiji, smo ponovno začeli z vajami. V mesecu juniju smo že imeli nastop, nekaj pa se nam jih še obeta.

Zaživela je spletna stran društva

S pomočjo Regionalnega centra NVO smo postavili spletno stran našega društva. Na njej boste našli informacije o nas in aktualne objave o aktivnostih, ki jih pripravljamo. Vabimo vas, da si jo ogledate in jo obiskujete tudi v prihodnje.