Domov | Zgodilo se je | Pretekli projekti

Pretekli projekti

Projekt Premakni se!

Projekt Premakni se!. je prvi večji projekt društva Premik. Projekt smo zagnali v septembru 2013.

V Medvodah smo vzpostavili mrežo prostovoljcev za druženje in pomoč na domu s tistim starejšim, ki si želijo družbe. Prostovoljke in prostovoljci vseh starosti, s starejšimi preživljajo skupen čas, gredo z njimi v knjižnico, v trgovino, k zdravniku,… S projektom želimo spodbujati solidarnost, družbeno vključenost, povezovanje lokalne skupnosti, spodbujati medgeneracijsko solidarnost in obveščati javnost o težavah s katerimi se srečujejo starejši.

Delavnice o človekovih pravicah na Fakulteti za socialno delo

Članica društva, Katja Sešek, kot nacionalna trenerka človekovih pravic Sveta Evrope po programu Kompas izvaja delavnice o človekovih pravicah med študentkami in študenti 2. letnikov FSD. Kot prvo delavnico izvaja delavnico z naslovom "Kakšno je tvoje stališče". Na začetku delavnice, predstavi razvoj, pomen in delitev človekovih pravic, nato pa skozi vajo s skupino diskutira o različnih pravicah, pomenu in stališčih. Zaključni del vaje je namenjen evlavaciji, kjer se dotakne tudi povezave socialnega dela s človekovimi pravicami.

Družabni dogodek na Centru starejših Medvode


14.3.2012 smo na Centru za starejše Medvode organizirali prvi projekt društva. Za stanovalce doma smo pripravili tri ure dolg družabni dogodek, ki je bil sestavljen iz dveh delov. V kapeli doma se je odvil kratek kulturni program. Najprej je, ob spremljavi kitare, svoj pevski talent pokazala naša članica Urška. Njenemu nastopu pa je sledil še nastop Strejše otroške folklorne skupine KUD Otona Zupančiča Sora.
Kulturnemu delu je sledilo druženje v knjižnici. Z stanovalci smo klepetali, se pogovarjali o bolj in manj pomembnih temah, ter se zabavali ob igranju družabnih iger, kot so Človek ne jezi se in Domine.