Domov | Aktualno | PO POTEH KNEIPP-ovih TOČK ...

PO POTEH KNEIPP-ovih TOČK V SLOVENIJI

 

Potrudili smo se in realizirali idejo o izdelavi zemljevida kneippovih točk. Uspelo nam je in lahko gremo po poti Kneippovih točk, ki jih ni malo in kažejo kje vse lahko najdemo prijetne trenutke ter izvemo za ideje, jih uporabimo in spoznamo, da z njimi lahko ohranjamo zdravje in spodbujamo telo in duha k odličnemu življenskemu slogu.
Narava je bila naša gostiteljica, povedala nam je številne zgodbe o rastlinah, o posebnostih te neizčrpne prijateljice, ki nam daje zdravo hrano, nas duhovno plemeniti in razvedri pri vsakem stiku z njo.
Pot smo začeli po barju na Malem placu z gospo Nikolčić, nato smo obiskali moderno posestvo Na kupčki, ki ga vodita mlada človeka s številnimi zanimivostmi in odličnim uresničevanjem idej. Poklicalo nas je tudi Cerkniško jezero, tam nam je g. Vrhovnik pripovedoval o življenju ob njem in v njem, ogledali smo si mozaike na zidovih/škarpah ob šolah, ob domu starejših in še kje, kar je pripravilo Društvo likovnikov Rak, ki nam ga je predstavila ga. Sonja Vrhovnik. Od tod sva z Ajšo skočili pod hribe k jezeru Jasna, se namočili v njem in obiskali TIC v Kranjski Gori.
Pot nas je vsak teden vodila še kam. Popeljali smo se v Šmarje pri Jelšah in na kozjansko domačijo h g. Bojanu Gučku, odzvali smo se povabilu Slovenj Gradca, Raven, Kotelj in tam Rimskemu vrelcu, spoznali pomembnosti nastanka posameznih krajev. Pot smo zaključili pod Pohorjem, ki daje zeleno podobo krajem. Pripoved g. Sonje
Vrhovnik. Obiskali smo center Sante Vital v Radencih pri gospe Simoni Domjan, ter se srečali še z gospo Milico škof in si ogledali vrt njenih sanj »Mili mir«.

Doživetij in novih spoznanj smo doživeli mnogo, uživali smo v Ljubljani na Višji šoli welnesa in kozmetike, kjer je potekalo druženje sorodnih strok povezanih v življenski slog, nekatere s praktičnim prikazom Kneippa ali klepetom o pravilni prehrani, ob gibanju in meditiranju ter še marsikaj.
Popotovanje bomo izvedli ob klepetu in ogledu slikovnega popotovanja.

Spisala Maja A.
Slike - fb naših članov