Domov | Zgodilo se je | Kuharski tečaj: priprava ...

Kuharski tečaj: priprava pogostitev za skupine ob različnih priložnostih

Dne 25.06.2014 smo imele članice DPŽD Polšnik in Društvo za razvoj podeželja LAZ še zadnjo delavnico iz projekta Dobrote iz srca. Delavnice se je udeližilo 32 članic in članov obeh društev. Ga. Darja Povše iz gostilne Pustov mlin nam je pripravila 28 različnih mini zalogajčkov, katere lahko tudi sami pripravljamo na piknikih. 


Za dobrodošlico smo si privoščili lubenico v vodki, takoj za njo pa breskve v polsuhem vinu.
 

Za predjed smo poskusili zelenjavne kruhke, skutin namaz z zelišči, skutin namaz z ribjimi fileji, kaprami in olivami, zelenjavne palčke s paradižnikovo in avokadovo omako ter omako iz zenfa in majoneze.
 
Sledile so solata z ajdovo kašo, kumarična solata z jogurtom, waldorfska solata in solata s proseno kašo, ki so
bile na mizi do konca piknika in smo jih lahko jedli ob glavnih jedeh.
 

Kot glavna jed so bili predstavljeni fileji postrvi z zelenjavo v foliji, nabodalo z rakci in češnjevim paradižnikom, svinjska ribica z bučkami in slanino, goveja tagliata, piščančja nabodala z zelenjavo, šparglji s pršutom ter roladice iz svinjskega fileja, korenčka in bučke.
 

Tudi za vegetariance se je marsikaj znašlo na mizi in sicer krompir z zeliščnim maslom v foliji, melancani na žaru z mocarelo in paradižnikom, mladi sir na žaru z rukolo, polentine kocke na žaru s paradižnikovo sekanico in bazilikim pesto, nabodalo s sirom ter bučkini zvitki.
 

Posladkali smo se z ananasom pečenim na žaru, katerega smo pomakali v domačo vanili kremo. Čisto na koncu pa nas je ga. Darja presenetila še z dodatno sladico iz malin in smetane.
 

 Čisto na koncu tečaja nas je ga. Darja presenetila z zelo lepo oblikovanimi potrdili o udeležbi na kuharskem tečaju, ker smo tako pridno preizkušale njene fantastične jedi.

Recepte s tečaja najdete na tej povezavi.

Vabilo najdete na tej povezavi.

Ostale slike s tečaja si lahko ogledate v fotogaleriji.