Domov | Zgodilo se je | Kuharski tečaj z Robertom ...

Kuharski tečaj z Robertom Merzelom

V mesecu marcu smo imele članice društev kuharski tečaj z Robertom Merzelom, ki je priznani šef kuhinje v državnem protokolarnem objektu Brdu in izvaja različne kuharske delavnice.

Članice Društva podeželskih žena in deklet Polšnik in Društva za razvoj podeželja LAZ smo se v okviru projekta LAS Srce Slovenije udeležile kulinarične delavnice v gostilni Pustov mlin. Tam smo sodelovale pri pripravi jedi in se na koncu z njimi tudi pogostile.

G. Robert nam je takoj na začetku povedal, da nas ne bo učil, kako se kuha, lupi in naredi pire krompir, ampak nas bo naučil preprostih jedi, ki nam bodo vzele le nekaj malega časa. 

Najprej smo pripravljali jedi iz skute in sicer pečen sirov štrukelj …

in skutno juho s popečenimi kruhovimi kockami. Ker je bila sezona čemaža, pa še skutne njoke s čemažem in smetano.
Sledil je krompirjev štrukelj z zelenjavo …

in gratiniran krompir s porom ….. 

Mesne jedi so bile pripravljene iz perutninskega mesa. Perutninski ragu z zapečenim pirejem …


 

 

 


puranova enolončnica z zelenjavo iz pečice …in puranov medaljon, gratiniran s sirom, s paradižnikovo omako in zapečenimi čemaževimi štruklji.

 

Za sladico pa smo pripravili pečena jebolka v testu.
Sledila je še skupinska slika, čeprav je že vse omamno dišalo in nas kar vabilo k mizi.

 In končno še degustacija. 

Jedilnik je bil res pester, seveda pa smo vse, kar smo pripravili, morali tudi poskusiti. Naši želodčki so se morali malo raztegniti, da smo lahko vse to spravile vase. A na koncu smo bile zelo vesele in smo se polne novega znanja in spretnosti razšle. Upamo, da se bomo  opogumile in začele preizkušati nove recepte tudi v domači kuhinji.

Ostale fotografije se nahajajo v fotogaleriji.