Kaj si NVO lahko obetamo od novih županov?

V skupni akciji smo vsa regionalna stičišča za nevladne organizacije na kandidate za župane naslavljala vprašanja o nevladnem sektorju. Ker ima Osrednjeslovenska regija 26 občin smo izbrali deset večjih občin: Domžale, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Litija, Ljubljana, Logatec, Medvode, Trzin, Vrhnika, kjer v spletni aplikaciji na portalu www.mojadruzba.si skupaj lahko spremljamo odzivnost oz. neodzivnost županskih kandidatov do vprašanj.

Vprašanja smo naslovili na vse županske kandidate v izbranih občinah. Odgovore županskih kandidatov smo zbirali do petka, 26. 9. 2014 in jih sproti objavljali na spletni strani, kjer si jih lahko ogledate ter jih med seboj primerjate.

Kandidate za župane smo spraševali predvsem pri reševanju katerih problemov, ki jih zaznavajo v občini menijo, da bi jim društva in druge nevladne organizacije lahko pomagale in kako jih bodo vključevali. Na kancu smo izpostavili še najbolj pereča vprašanja, ki smo jih prejeli od lokalnih NVO in želijo nanje dobiti odgovore od bodočih županov.

Odnos kandidata do teh vprašanj priča tudi o njegovem odnosu do družbe, občanov, neposredno demokracije, skratka, priča o načinu vodenja občine.

Na voljo je tako primerjava med županskimi kandidati - kateri od njih se najbolj zaveda, da lahko razvoj skupnosti gradimo le skupaj in zna zato sodelovati z nevladnimi organizacijami.

Na spletni strani www.mojadruzba.si/lokalne-volitve-2014 si tako lahko ogledate odgovore kandidatov, ki so si vzeli čas in odgovorili na vprašanja, ki smo jih nanje naslovile nevladne organizacije.

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.