Natečaj: Kaj pa je bilo z evropskim denarjem narejeno zate, za tvoj kraj?

Predlagaj projekt za katerega meniš, da ti je spremenil življenje oz. prispeval k izboljšanju kakovosti tvojega življenja oz. življenja skupnosti. V Sloveniji je bilo v programskem obdobju 2007-2013 sofinanciranih več kot 95.300 projektov, zato želita Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK) in Ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO) opozoriti na številne dobre zgodbe, ki smo jih v Sloveniji ustvarili s pomočjo evropskih sredstev.

Predlogi se morajo nanašati na projekte, ki so bili izvedeni v Sloveniji in sofinancirani iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Kohezijskega sklada, Evropskega socialnega sklada, Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in/ali Evropskega sklada za ribištvo.
 
SVRK in MKO bosta izbrala najboljše predloge, poskrbela za fotografiranje projektov in postavila razstavo fotografij. V okviru natečaja bodo izžrebali tudi nagrade, ki so jih prispevali prejemniki evropskih sredstev. Prvih deset, ki bodo poslali predloge projektov, bodo prejeli tudi simbolične nagrade.

Na natečaju sodelujete tako, da pošljete predlog projekta, ki je bil sofinanciran z evropskimi sredstvi, in dodate, zakaj. Predloge zbirajo do 12. 9. 2014 na elektronskem naslovu: info.svrk@gov.si.
Ob predlogu pripišite:
  • za kateri projekt gre,
  • kraj, kjer se je projekt izvajal,
  • kratek opis (v največ treh stavkih): zakaj ste izbrali ta projekt oz. kaj je predlagani projekt storil za vas ali vašo skupnost (kako je prispeval k izboljšanju kakovosti vašega življenja ali življenja v vašem kraju).
S predlogom pošljite tudi svoje kontaktne podatke: ime in priimek, elektronski naslov in telefonsko številko, ki bodo uporabljeni v primeru prejema nagrade.

Več informacij o natečaju vam je na voljo na www.eu-skladi.si in www.program-podezelja.si

VIR: Program razvoja podeželja

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.