Predlagajte korporativne prostovoljske akcije

Podjetja oz. delodajalci svoje zaposlene vedno bolj spodbujajo, da izvajajo prostovoljsko neplačano delo za dobrobit širše skupnosti in tudi na ta način izkažejo svojo družbeno odgovornost. Tako smo lansko leto v skupni akciji z nevladnimi organizacijami, prostovoljsko mrežo in regijskimi stičišči po Sloveniji od skupno predlaganih 50 akcij, izvedli 19 korporativnih prostovoljskih akcij, ki so vključile 22 NVO in 20 podjetij. Predlagajte akcije tudi letos in sprejmite pomoč prostovoljcev za en dan tudi v vaši nevladni organizaciji.  

Lansko leto smo tako zbirali tekstil, postavljali igrala, urejali planinski dom, zavijali darila, računalniško opismenjevali starejše, seznanjali mlade z različnimi poklici itd.

Če imate v vaši organizaciji prav tako potrebo po prostovoljcih, ki bi vam priskočili na pomoč jo lahko vpišete v vpisnik korporativnih akcij na spletni strani Moja družba na tej povezavi. Mi pa vam bomo pomagali poiskati podjetje, ki bi se akcije s svojimi zaposlenimi udeležilo.

Razmislite o:
  • delih v vaši organizaciji, ki bi jih lahko izvedli korporativni prostovoljci
  • številu prostovoljcev, ki jih potrebujete za izvedbo akcije
  • koliko časa bo akcija trajala (naj ne bo več kot 8 ur)
  • kakšne materiale in orodja bi potrebovali (če jih nimate sami) in finančna ocena stroškov za podjetje
  • terminu izvedbe
  • fotografiji, ki prikazuje trenutno stanje, da bo vidna razlika po zaključku akcije
  • kratkem opisu poslanstva in dela vaše organizacije, ki bo pritegnila podjetja, da vam pomagajo
Za dodatne informacije in pomoč pri pripravi predloga smo vam na voljo na e-naslovu: klara.krzisnik@consulta.si ali telefonu: 040 365 850 - koordinacija akcij za nevladne organizacije za Osrednjeslovensko regije. Nevladne organizacije iz drugih regij se obrnite na stičišča, ki pokrivajo vašo regijo

Spremljate nas lahko tudi na facebooku na naslovu: facebook.com/KorporativnoProstovoljstvo.


 

Copyright © 2009 - 2020, Društvo Geoss in Društvo za podporo civilne družbe.